Nokkoskeitto

Nokkoskeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Nokkoskeitto kevään nokkosista on herkullista. Ruohosipuli värjää nokkoskeiton keväisen vihreäksi ja voimistaa makua. Tarjoile créme fraîchen ja kananmunan kera.

Ainekset

Annokset

Ainekset

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Puhdista, huuhtele ja ryöppää nokkosenlehtiä muutama minuutti. Valuta, purista ylimääräinen vesi pois ja hienonna nokkoset. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuli voissa isossa kattilassa. Silppua ¾ osaa ruohosipulista, ja lisää keittoon (säästä loput koristeluun). Siivilöi jauhot sipuleiden päälle, lisää nokkoset, kasvisliemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja (fenkolinsiemenillä). Kuori ja puolita pehmeäksi keitetyt munat. Tarjoile keitto munien, paahdettujen sipulien ja Crème fraîchen kanssa, koristele ruohosipulilla.