Nokkoskeitto

Nokkoskeitto

Nokkoskeitto kevään nokkosista on herkullista. Ruohosipuli värjää nokkoskeiton keväisen vihreäksi ja voimistaa makua. Tarjoile créme fraîchen ja kananmunan kera.

Tee näin:

  • Puhdista, huuhtele ja ryöppää nokkosenlehtiä muutama minuutti. Valuta, purista ylimääräinen vesi pois ja hienonna nokkoset. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuli voissa isossa kattilassa. Silppua ¾ osaa ruohosipulista, ja lisää keittoon (säästä loput koristeluun). Siivilöi jauhot sipuleiden päälle, lisää nokkoset, kasvisliemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja (fenkolinsiemenillä). Kuori ja puolita pehmeäksi keitetyt munat. Tarjoile keitto munien, paahdettujen sipulien ja Crème fraîchen kanssa, koristele ruohosipulilla.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
L nokkosia
2
Salottisipulia
2
2 rkl
Nippu ruohosipulia
1
Vehnäjauhoja
1 rkl
Kasvislientä
1 l
1½ dl
Suolaa
Mustapippuria
Fenkolinsiemeniä
Tarjoiluun
Keitettyä kananmunaa
4
1 dl
Paahdettua sipulia
4 rkl