Kermainen maa-artisokkakeitto

Kermainen maa-artisokkakeitto

Mieto ja kermainen keitto on hyvä vaikkapa lounaaksi. Helppo valmistaa ja makunystyrät saavat nauttia!

Tee näin:

  • Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja leikkaa maa-artisokat pienemmiksi paloiksi. Freesaa sipulia voissa kattilassa. Lisää artisokat, viini, vesi ja liemikuutiot. Anna keittyä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä. Sekoita keitto sauvasekoittimella tasaiseksi erillisessä astiassa. Kaada keitto takaisin kattilaan ja lisää kerma. Lämmitä ja mausta pippurilla. Koristele persiljalla.
Valmis!

Ainekset

Maa-artisokkia
500 g
Sipuli
1
Kuivaa valkoviiniä
1 dl
Vettä
5 dl
Kasvisfondi
2
2½ dl
Valkopippuria
1 ripaus
Lisää herkullisia ideoita