Keväisin voit korvata pinaatin nokkosella (1,5l tuoreita nokkosenlehitä tähän keittoon). Leikkaa saksilla nokkosenlehtiä puhtaalta paikalta. Huuhdo nokkosenlehdet. Hienonna lehdet kulhossa saksilla ja kiehauta vedessä. Huuhdo lävikössä ja valuta.
Pakastepinaattia
|
450 g |
---|---|
Sipuli
|
1 |
Valkosipulinkynsi
|
1 |
2 rkl | |
5 dl | |
Vettä
|
1 dl |
Kasvisfondia
|
2 |
Muskottipähkinäjauhe
|
|
Mustapippuria
|
2 ripausta |
Keitettyjä kananmunia puolitettuina
|
4 |
---|---|
Leipä
|
|
Arla® Loputon kermajuustoa
|
Kun etsit nopeaa lounasta tai päivällistä, joka lämmittää koleana päivänä, on pinaattikeitto vastaus. Vaatimaton mutta herkullinen pinaatti ansaitsee paikkansa ruoanlaittorepertuaarissasi.
Tässä reseptissä kerma antaa pinaattikeitolle samettisen täyteläisyyden. Muita tapoja sakeuttaa keittoa on lisätä soseutettuja cannellinipapuja tai vaalean leivän paloja keiton kiehumisen aikana. Myös keiton varovainen sekoittaminen tekee keiton koostumuksesta kermaisemman. Lopuksi voit lisätä sakeuttavaa suurustetta keittämisen loppuvaiheessa. Suuruste sisältää rasvaa - voita tai öljyä - sekä jauhoja, joita on kuumennettu pannulla keskilämmöllä, kunnes ne ovat ruskistuneet kevyesti ja tuoksuvat keksimäisiltä. Jäähtynyt suuruste lisätään pinaattikeittoon kiehumisen loppuvaiheessa.
Tämä resepti on nopea ja helppo tapa valmistaa kermaista pinaattikeittoa, joka maistuu ihan jokaiselle ruokailijalle kasvissyöjiä myöten. Sitä voi helposti muokata niin, että saat pinaattikeitosta juuri sellaista kuin itse haluat.
Mikään ei viimeistele keittoa niin kuin krutonit. Ne tuovat keittoon rapeutta ja rakennetta, joka sulautuu keittoon ajan myötä. Niin hienoilta kuin ne näyttävätkin, krutongit on myös helppo valmistaa. Tarvitset vain valkoisen leivän paloja, valelet niitä öljyllä, ripottelet suolaa pinnalle ja paahdat uunissa tai pannulla, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita. Lisää sitten jokaiseen keittokulhoon reilu kourallinen krutonkeja ennen tarjoilua.
Krutonkien lisäksi kulholliseen kermaista pinaattikeittoa voi lisätä puolitetun keitetyn kananmunan. Paksu viipale rapeaa leipää, joka on voideltu ja päällystetty suosikkijuustollasi, on tietysti myös erinomainen lisuke. Voit myös valmistaa uunissa valkosipuli- tai juustoleipää ja tarjoilla sitä keiton kanssa, jotta saat ateriasta vielä täyttävämmän.