Kantarellisoppa

Kantarellisoppa

1 tunti
Kantarellisoppa on ihana keitto, jossa on runsaasti kantarelleja. Herkullinen kantarellisoppa viimeistellään timjamilla. Kokeile helppoa reseptiä!

Tee näin:

Kantarellisoppa
  • Puhdista ja pilko kantarellit. Silppua sipuli.
  • Lämmitä voi paksupohjaisessa pannussa. Paista kantarelleja ja sipulia noin 2 minuuttia. Lisää jauhot ja valkoviini. Anna seoksen kypsyä matalalla lämmöllä samalla sekoittaen noin 2 minuuttia.
  • Lisää vesi, kasvis- tai lihafondi ja keitä kantarellisoppaa noin 10 minuuttia edelleen sekoittaen.
  • Lisää kerma, timjami, suola ja pippuri. Kuumenna kantarellisoppa hyvin ja tarkista maku.
  • Tarjoile kantarellisoppa paahdetun leivän kanssa.
Valmis!

Ainekset

Kantarellisoppa
Kantarelleja
500 g
25 g
Keltasipuli
1
Vehnäjauhoa
2 rkl
Kuivaa valkoviiniä, esim. Rieslingiä
1 dl
Vettä
7 dl
Kasvis- tai lihalientä
1½ rkl
2 dl
Suolaa
½ tl
Pippuria myllystä
Tuoretta timjamia
2 rkl
Koristelu
Tuoretta timjamia
Lisäksi
Paahdettua maalaisleipä
Lisää herkullisia ideoita
Kantarellikeitto
45 minuuttia
Kantarellikeitto
(2)
Kantarellipasta
45 minuuttia
Kantarellipasta
(1)