Kevyempi ruokavalio

Välillä on mukava syödä vähän kevyemmin varsinkin kesähelteillä, joista toivon mukaan saisimme nauttia. Täältä löydät herkullisia ohjeita, joilla myös nälkä lähtee!

Kevyempää kesää pääsee aloittelemaan muun muassa raikkailla smoothie-juomilla, jotka sopivat niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin iltapalaksikin.

Välipaloista energiaa koko päivän ajaksi

Arlan tuotteiden joukossa on myös huima määrä rasvattomia ja vähäkalorisia tuotteita kermaviilistä ja maidosta marjakeittoihin ja jogurtteihin, joista saa pienellä vaivalla loihdittua herkullisen ja kevyen välipalan. Muista: kun syöt tasaisesti useita pieniä annoksia päivän aikana, ei nälkä pääse yllättämään! Sekoita esimerkiksi maustamattomaan jogurttiin tuoreita marjoja, hedelmiä ja vähärasvaista mysliä tai kaurahiutaleita tai sipaise täysjyväleivän päälle Arla Ingmariinia ja viipale Arla Kadett-juustoa. Varmista myös riittävä kuidun saanti syömällä päivittäin esimerkiksi lesemuroja maidon kera.

Ruokaisista salaateista potkua lounaaseen

Kevyen lounaan tai illallisen saa aikaan ruokaisasta salaatista tai vaikkapa perunagratiinista. Monesta omasta suosikkireseptistäsi myös saa helposti muokkaamalla kevyemmän, esimerkiksi vaihtamalla reseptissä käytetty kerma vähärasvaisempaan.

Kevyemmän ruokavalion noudattaminen ei saa tuntua "pakkopullalta" eikä itseään saa pistää liian koville, joten älä kiellä jälkiruokia itseltäsi kokonaan ja muista myös herkutella aina silloin tällöin hyvällä omallatunnolla.

Aiheeseen liittyvät reseptit