Kevyt on myös maukasta!

Kevyt ruokavalio

Välillä on mukava syödä vähän kevyemmin. Kevyt ruokavalio ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tarvitsisi tuntea itsensä nälkäiseksi. Kokosimme yhteen kevyitä, mutta maistuvia ruokia, joilla taatusti lähtee myös nälkä!

Salaatit ja keitot ovat monen kevyempiä valintoja tekevän perusruokaa, mutta kevennetyn ruokavalion ei tarvitse koostua vain näistä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi täytetyt tacopaprikat, inkiväärilohi tai salaatti-savulohiwrap

Monesta suosikkireseptistä saa muokattua kevyemmän version esimerkiksi vaihtamalla reseptissä käytetty kerma vähärasvaisempaan tai korvaamalla juuston raejuustolla. Kun syöt tasaisesti useita pieniä annoksia päivän aikana, ei nälkä pääse yllättämään!

Hedelmasalaatti

Kevyt ruokavalio ja sen noudattaminen ei saisi tuntua "pakkopullalta" eikä itseään saa pistää liian koville, joten älä kiellä jälkiruokia itseltäsi kokonaan ja muista myös herkutella aina silloin tällöin hyvällä omallatunnolla. Kokeile jälkiruoaksi raikasta hedelmäsalaattia tai ihanaa marinoitua mansikka-melonisalaattia.

Tutustu kevyen ruokavalion resepteihin!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat