Lämmin juures-lohisalaatti

Lämmin juures-lohisalaatti

Arvioi

(2)

Lämmin juures-lohisalaatti on erittäin herkullinen ja ruokaisa ateria.

Ainekset

Annokset

Raejuusto-lohiseos

  • 250 g Arla Keso maustamatonta raejuustoa
  • 150 g kylmäsavulohta viipaleina
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl tilliä hienonnettuna

Tee näin:

Tee näin:

Kuori mustajuuret ja pane ne kylmään sitruunalla maustettuun veteen, etteivät ne tummu. Kuori lanttu ja porkkanat. Leikkaa kaikki juurekset samankokoisiksi suikaleiksi. Keitä ensin mustajuuri- ja lanttusuikaleita vähässä, suolalla maustetussa vedessä ja lisää sitten porkkanasuikaleet. Jatka keittämistä 3-5 minuuttia. Valuta juurekset lävikössä. Pane kuumat juurekset takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon rasva, balsamietikka, suola, pippuri sekä rucola. Sekoita raejuusto, suikaloitu lohi, hyvin pestyn sitruunan keltainen kuoriraaste sekä tilli keskenään. Tarjoa seos juuresten kanssa.