Lämmin juures-lohisalaatti

Lämmin juures-lohisalaatti

20 minuuttia
Lämmin juures-lohisalaatti on erittäin herkullinen ja ruokaisa ateria. Kokeile kuinka herkulliselta lohisalaatti maistuu juureksilla höystettynä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan lohisalaatti kuorimalla mustajuuret ja laittamalla ne kylmään sitruunalla maustettuun veteen, etteivät ne tummu.
  • Kuori lanttu ja porkkanat. Leikkaa kaikki juurekset samankokoisiksi suikaleiksi.
  • Keitä ensin mustajuuri- ja lanttusuikaleita vähässä, suolalla maustetussa vedessä ja lisää sitten porkkanasuikaleet. Jatka keittämistä 3-5 minuuttia.
  • Valuta juurekset lävikössä.
  • Pane kuumat juurekset takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon rasva, balsamietikka, suola, pippuri sekä rucola.
  • Sekoita raejuusto, suikaloitu lohi, hyvin pestyn sitruunan keltainen kuoriraaste sekä tilli keskenään.
  • Tarjoa lohisalaatti juuresten kanssa.
Valmis!

Ainekset

Mustajuuria
300 g
Sitruunan kuori
1
Mustapippurirouhetta
¼ tl
Lanttua
300 g
Porkkanoita
2
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 rkl
Rucola karkeasti suikaloituna
3 dl
Raejuusto-lohiseos
250 g
Kylmäsavulohi viipaleina
150 g
Suolaa
½ tl
Tilliä hienonnettuna
½ dl
Lisää herkullisia ideoita