Vietnamilaiset patongit

Vietnamilaiset patongit

60+ min
Vietnamilaiset patongit ovat katuruuan klassikoita. Tässä reseptissä patongit täytetään kylmäsavustetulla lohella ja jogurttikastikkeella. Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/vietnamilaiset-patongit/

Tee näin:

Vietnamilaiset patongit
  • Aloita valmistamaan vietnamilaiset patongit ja marinoi ensiksi kasvikset.
  • Sekoita etikka, vesi ja sokeri keskenään. Kuori ja viipaloi retikka ja punasipuli ohuesti.
  • Lisää retikka ja punasipuli marinadiin. Anna kasvisten marinoitua noin 3 tuntia jääkaapissa.
  • Valmista jogurttikastike sekoittamalla ainekset keskenään.
  • Jaa patonki neljään osaan. Leikkaa viilto kuhunkin leipään.
  • Huuhtele salaatti ja nypi siitä sopivan kokoisia paloja. Viipaloi kurkku.
  • Levitä jogurttikastike leipiin ja lisää marinoidut kasvikset sekä lohi.
  • Viimeistele vietnamilaiset patongit tuoreella korianterilla.
Valmis!
Vinkki

Voit marinoida paljon kasviksia, sillä ne säilyvät pitkään jääkaapissa ja sopivat hyvin useimpiin ruokiin.

Ainekset

Vietnamilaiset patongit
Kylmäsavustettua lohi
150 g
Patonki
1
Romainesalaattia
1 ruukku
Kurkku
½
Marinoidut kasvikset
Riisiviinietikkaa
2 dl
Vettä
1 dl
Sokeria
1 dl
Retiisejä
n. 6 cm
Punasipuli
2
Jogurttikastike
2 dl
Sriracha-kastiketta
1 tl
Japanilaista soijakastiketta
1 tl
Kalakastiketta
1 tl
Lisää herkullisia ideoita
Banh mi
45 minuuttia
Banh mi
(2)