Myslipatukat

Myslipatukat

60+ min
Itsetehdyt myslipatukat sopivat välipalaksi tai jälkiruuaksi. Mustikkaiset myslipatukat viimeistellään jogurttikuorrutteella. Kokeile!

Tee näin:

Myslipatukat
  • Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  • Aloita myslipatukoiden valmistus kaatamalla ensin pakastemustikat leivinpaperille. Kuivata mustikoita uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkkaile kuivumista, jotta mustikat eivät pala.
  • Hienonna pekaanipähkinät ja sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
  • Kiehauta maapähkinävoi ja vaahterasiirappi pienessä kattilassa samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä ja sekoita kuivien aineksien joukkoon.
  • Tee leivinpaperiarkista noin 20x20 cm kokoinen. Painele mysliseos leivinpaperille kostealla kädellä. Siirrä pakastimeen noin 30 minuutiksi.
Jogurttikuorrute
  • Ruskista voi pienessä kattilassa samalla sekoittaen, kunnes se on kullanruskeaa ja tuoksuu pähkinäiseltä. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä.
  • Vatkaa jogurtti ja tomusokeri voin joukkoon. Ripottele jogurttikuorrute pakastetun taikinan päälle. Leikkaa taikinasta 16 myslipatukkaa.
  • Nauti myslipatukat välipalana tai terveellisenä jälkiruokana.
Valmis!
Vinkki

Pakastemustikoiden sijaan voit käyttää myslipatukoissa jo valmiiksi kuivatettuja mustikoita.

Ainekset

Myslipatukat
Pakastemustikoita (tai 70 g kuivatettuja mustikoita)
250 g
Kaurahiutaleita
4 dl
Rice krispies riisimuroja
3 dl
Kookoshiutaleita
1½ dl
Pekaanipähkinöitä
1 dl
Chia-siemeniä
2 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Maapähkinävoita
2 dl
Vaahterasiirappia
1 dl
Jogurttikuorrute
1 rkl
¾ dl
Tomusokeria
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Acai bowl
15 minuuttia
Acai bowl
(4)