Myslipatukat

Myslipatukat

60+ min
Itsetehdyt myslipatukat sopivat välipalaksi tai jälkiruuaksi. Mustikkaiset myslipatukat viimeistellään jogurttikuorrutteella. Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/myslipatukat/

Tee näin:

Myslipatukat
  • Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  • Aloita myslipatukoiden valmistus kaatamalla ensin pakastemustikat leivinpaperille. Kuivata mustikoita uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkkaile kuivumista, jotta mustikat eivät pala.
  • Hienonna pekaanipähkinät ja sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
  • Kiehauta maapähkinävoi ja vaahterasiirappi pienessä kattilassa samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä ja sekoita kuivien aineksien joukkoon.
  • Tee leivinpaperiarkista noin 20x20 cm kokoinen. Painele mysliseos leivinpaperille kostealla kädellä. Siirrä pakastimeen noin 30 minuutiksi.
Jogurttikuorrute
  • Ruskista voi pienessä kattilassa samalla sekoittaen, kunnes se on kullanruskeaa ja tuoksuu pähkinäiseltä. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä.
  • Vatkaa jogurtti ja tomusokeri voin joukkoon. Ripottele jogurttikuorrute pakastetun taikinan päälle. Leikkaa taikinasta 16 myslipatukkaa.
  • Nauti myslipatukat välipalana tai terveellisenä jälkiruokana.
Valmis!
Vinkki

Pakastemustikoiden sijaan voit käyttää myslipatukoissa jo valmiiksi kuivatettuja mustikoita.

Myslipatukat Q&A

Myslipatukat on herkullinen vaihtoehto aamu- tai välipalaksi. Lue lisää alta!

Miten myslipatukoita tehdään?
Rakeiset myslipatukat ovat helppo ja nopea välipala, jonka voit valmistaa kotona. Aloita niiden valmistaminen kuivaamalla pakastemustikat uunissa, jos sinulla ei ole valmiiksi kuivattuja mustikoita. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja sekoita maapähkinävoi ja vaahterasiirappi kattilassa kuumalla, sekoita sitten kaikki ja siirrä se vuorattuun leivinpaperiin painamalla se tiukasti tasaiseksi kerrokseksi. Jäähdytä pakastimessa, kunnes se on kiinteää. Ennen kuin leikkaat sen patukoiksi, pirskota päälle ruskistetun voin ja tomusokerilla makeutetun jogurtin sekoitusta.
Miten myslipatukoita kannattaa säilyttää?
Voit säilyttää myslipatukoita huoneenlämmössä tai jääkaapissa. On tärkeää säilyttää ne ilmatiiviissä astiassa, jotta ne eivät pääse vanhenemaan. Kääriminen tiiviisti muovikelmuun, alumiinifolioon tai vahapaperiin ennen säilytystä ilmatiiviiseen astiaan auttaa myös säilyttämään niiden tuoreuden. Itse tehdyt maapähkinävoi-muropatukat säilyvät huoneenlämmössä enintään viikon, joten jos aiot säilyttää niitä pidempään tai haluat estää niiden pehmenemisen tai tahmaantumisen, säilytä niitä jääkaapissa. Jos aiot säilyttää niitä vielä pidempään, pakastaminen on hyvä vaihtoehto.
Kuinka kauan myslipatukat säilyvät?
Myslipatukat säilyvät huoneenlämmössä jopa 1 viikon ja jääkaapissa 2 viikkoa. Varmistaaksesi parhaan mahdollisen tuoreuden, kääri ne tiiviisti muovikelmuun, alumiinifolioon tai vahapaperiin ja säilytä niitä ilmatiiviissä astiassa. Voit myös pakastaa kotitekoisia yslipatukoita jopa 3 kuukauden ajan käärimällä ne tiiviisti kuvatulla tavalla ja asettamalla ne pakastimeen sopivaan astiaan. Kun olet valmis syömään niitä, sulata ne jääkaapissa yön yli.
Miksi myslipatukan suutuntuma on vääränlainen?
Yksi syy siihen, että tällaiset myslipatukat eivät välttämättä ole pureskeltavia, on se, että ne eivät ehkä ole ehtineet jähmettyä tarpeeksi. Jos ne eivät saa olla tarpeeksi kauan jääkaapissa tai pakastimessa, ne eivät välttämättä jähmettyä, vaan niiden rakenne on pehmeämpi ja murenevampi. Ainesosien liiallinen sekoittaminen voi myös johtaa huokoisempaan rakenteeseen, koska se hajottaa kauraa, jolloin se ei ole yhtä pureskeltavaa. Myös sitovien ainesosien puute voi aiheuttaa ongelmia. Jos pureskeltavassa myslipatukan reseptissä ei ole riittävästi kosteutta lisääviä ainesosia, kuten pähkinävoita, siirappia tai hunajaa, niistä tulee sellaisenaan vähemmän pureskeltavia.

Ainekset

Myslipatukat
Pakastemustikoita (tai 70 g kuivatettuja mustikoita)
250 g
Kaurahiutaleita
4 dl
Rice krispies riisimuroja
3 dl
Kookoshiutale
1½ dl
Pekaanipähkinä
1 dl
Chian siemeniä
2 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Maapähkinävoita
2 dl
Vaahterasiirappia
1 dl
Jogurttikuorrute
1 rkl
¾ dl
Tomusokeria
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Acai bowl
15 minuuttia
Acai bowl
(6)

Myslipatukat - vastustamaton välipala

Sen lisäksi, että kaura, pähkinät, siemenet ja riisimurot sekä maapähkinävoi sopivat erinomaisesti yhteen, ne luovat ihanan pureskeltavuuden ja sopivan määrän maapähkinän rapeutta. Rikkaalla vaahterasiirapilla ja makean kirpeillä mustikoilla maustetut, maanläheiset ja pähkinäiset patukat ovat täydellinen välipala.

Kotitekoinen jogurtti tekee näistä myslipatukoista erityisen herkullisia. Pähkinäisen ruskistetun voin, makean tomusokerin ja raikkaan, kirpeän jogurtin yhdistelmä luo tasapainoisen, monitahoisen makuprofiilin, joka nostaa patukat uudelle tasolle.

Helppoja kotitekoisia myslipatukoita maapähkinävoilla ja mustikoilla

Itse tehtyjen myslipatukoiden valmistaminen maapähkinävoista ja mustikoista on helppoa, ja voit jopa valmistaa itse kuivattuja mustikoita, jos sinulla on vain pakastemustikoita. Käyttämällä laadukkaita raaka-aineita voit varmistaa, että myslipatukoissa on täydellinen maku ja rakenne. Maapähkinävoin runsas, pähkinäinen maku yhdistyy täydellisesti kuivattujen mustikoiden makean ja kirpeän makuun, ja tuloksena on herkullinen ja terveellinen välipala, joka sopii mihin aikaan päivästä tahansa.

Herkullisia mustikka-myslipatukoita kuivattujen marjojen kanssa

Mustikoiden makea maku sopii täydellisesti myslipatukoihin, joissa on pääasiassa maanläheisiä ja pähkinäisiä makuja, sillä ne lisäävät hedelmäisiä makupaloja. Tämä tekee niistä maukkaan ja raikkaan lisän tähän suosittuun välipalaan.

Kuivattujen mustikoiden käyttö auttaa varmistamaan pureskeltavuuden, josta nämä herkut ovat tunnettuja ja rakastettuja, tekemättä myslipatukoista pehmeitä tai murenevia. Kuivatuilla marjoilla on myös yleensä pidempi säilyvyysaika kuin tuoreilla marjoilla, ja niitä voi helposti säilyttää repussa tai laatikossa töissä, kun tarvitset nopeaa välipalaa. Mustikoiden makea ja kirpeä maku tuo tähän suosittuun välipalaan maukkaan ja virkistävän vivahteen, joten se on täydellinen vaihtoehto mihin aikaan päivästä tahansa.

Jos etsit lisää herkullisia marjoja sisältäviä reseptejä, kannattaa tutustua mustikkamarenkikakun reseptiin, klassiseen pavlovareseptiin, jossa on sekalaisia marjoja, ja mansikkajuustokakkuun.

Lisää suklaahippuja herkullisen suklaisen maun saamiseksi

Myslipatukoiden valmistaminen on herkullinen tapa tehdä niistä entistäkin houkuttelevampia makeanhimoisille. Suklaahiput eivät ainoastaan lisää herkkuihin täyteläistä ja kermaista makua, vaan ne antavat myös hieman lisää rakennetta, ja ne ovat varmasti hitti kaikkien suklaisesta herkusta nauttivien keskuudessa.

Kun teet suklaa-myslipatukoita, varmista, että käytät pieniä suklaahippuja tai hyvin pieneksi pilkottua suklaata, sillä suuremmatbpalat voivat estää patukoita tarttumasta kunnolla yhteen. Ripottele haluamasi suklaapalat patukoiden päälle sen jälkeen, kun olet painanut seoksen pannulle ja painanut ne varovasti seokseen lastalla tai lusikan kääntöpuolella, tai sekoita ne muiden ainesten joukkoon ennen kuin painat kaiken pannulle. Näin varmistat, että suklaahiput tai -palaset jakautuvat tasaisesti myslipatukoihin.