Jogurttikulho

Jogurttikulho

Jogurttikulho on trendikäs välipala ja ravitseva aamupala. Jogurttikulho koostuu suosikki jogurtistasi ja maukkaista päällysteistä. Kokeile eri yhdistelmiä!
https://www.arla.fi/reseptit/jogurttikulho-on-trendikas-valipala/

Tee näin:

Raikas kurkku-retiisikulho
  • Sekoita kulhossa siivutettu kurkku, korianterinsiemenet, valkoviinietikka, hunaja ja suola. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia. Kaada kulhoihin jogurttia ja nostele päälle kerroksittain marinoituja kurkkuja ja retiisiviipaleita. Viimeistele tillillä seesaminsiemenillä, mustapippurilla ja tipalla hyvää oliiviöljyä.
Omenapiirakka-jogurttikulho
  • Hienonna cashew-pähkinät kevyesti. Sulata voi pannulla ja sekoita siihen kaneli, sokeri sekä pähkinät ja kaurahiutaleet. Paista koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes seos ruskistuu kevyesti ja tuoksuu paahteiselta. Anna jäähtyä. Leikkaa omena lohkoiksi. Sulata voi sokerien kanssa pannulla. Lisää omenalohkot ja paista, kunnes omena on pehmennyt. Lisää rusinat. Kaada kulhojen pohjalle jogurttia. Ripottele jogurtille runsaasti kaneligranolaa ja nosta kulhoon omenalohkot. Lusikoi omenalohkojen päälle hiukan paistamislientä ja herkuttele!
Pirteä marjakulho
  • Kaada kulhoihin jogurttia. Nosta pinnalle kauniiksi keoksi runsaasti marjoja ja mintunlehdet. Ripottele päälle auringonkukansiemeniä sekä vaniljaa ja viimeistele haluamallasi määrällä hunajaa. Vinkki: voit myös paahtaa auringonkukansiemenet kevyesti pannulla. Se tuo kulhoon mukavaa paahteista makua.
Valmis!

Ainekset

Raikas kurkku-retiisikulho
Puolikas kurkkua siivutettuna
Murskattua korianteria (siemeniä)
½ rkl
Valkoviinietikkaa
2 tl
Hunajaa
1 tl
Suolaa
ripausta
Retiisejä ohuiksi viipaloituna
4
Seesaminsiemeniä
2 tl
Tilliä
Mustapippurirouhetta
Oliiviöljyä
Omenapiirakka-jogurttikulho
- kaneligranola
Cashewpähkinöitä
½ dl
Kaurahiutale
1 dl
1 rkl
Kanelia
½ tl
Kookossokeria
2 rkl
- paistetut omenat
Omenoita
2
1 rkl
Kookossokeria
1 rkl
Vaniljasokeria
1 rkl
Rusinoita
1 rkl
Pirteä marjakulho
Tuoreita marjaa (herukoita, mustikoita, vadelmia)
2 dl
Auringonkukansiemeniä
2 rkl
Mintunlehtiä
10
Hunajaa
Ripaus vaniljajauhetta tai vaniljasokeria