Täysjyvävohvelit

Täysjyvävohvelit

Tee herkkuhetkestä hieman terveellisempi valmistamalla vohvelit täysjyväjauhoista. Valmista vohveleiden seuraksi herkullisen appelsiininen hapankerma.
https://www.arla.fi/reseptit/taysjyvavohvelit/

Tee näin:

  • Ota lämmintä vettä (kädenlämpöistä) ja sekoita hiiva siihen. Lisää täysjyväjauhot ja anna taikinan nousta peitettynä noin 15 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot, maito, kananmunat, sokeri, suola ja voisula keskenään. Sekoita hiivaseos taikinaan ja sekoita siitä tasainen. Anna taikinan nousta peitettynä noin 15 minuuttia. Anna vohveliraudan kuumeta kunnolla. Laita noin ¼ dl taikinaa vohveliraudalle ja levitä taikinaa hieman. Sulje rauta ja paista vohveleita noin 2 minuuttia tai, kunnes ne ovat vaaleanruskeita ja rapeita. Tarjoile lämpimät vohvelit appelsiinifileiden ja kylmän hapankerman kera.
Appelsiinivaahto
  • Keitä vesi ja 5-viljan seos kiehuvaksi kattilassa. Keitä seosta noin 4 minuuttia. Kaada viljaseos siivilään valumaan ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita appelsiinin mehu ja sokeri kattilaan ja kiehauta. Keitä korkeassa lämpötilassa ja ilman kantta noin 7 minuuttia tai kunnes se muuttuu siirappimaiseksi. Kääntele viljasekoitus seokseen ja laita siirappi peitettynä jääkaappiin, kunnes se on kylmää. Vatkaa kerma ja varovaisesti käännä se siirappiseokseen. Laita kermavaahto peitettynä jääkaappiin.
Valmis!

Ainekset

Vettä
1 dl
Hiivaa
10 g
Täysjyvävehnäjauho
1¾ dl
Vehnäjauhoja
2¾ dl
2 dl
Kananmunia
3
Ruokosokeria
3 rkl
Suolaa
½ tl
50 g
Hienoksi raastettua appelsiinin kuorta
1 rkl
Appelsiinivaahto
Vettä
2 dl
Viiden viljan sekoitusta
100 g
Appelsiinimehua
1 dl
Ruokosokeria
n. 1 dl
2½ dl
Koristeluun
Tuoreita sitruunamelissan lehtiä
Lisäksi
Appelsiinia fileinä
4
Lisää herkullisia ideoita
Vohvelit
45 minuuttia
Vohvelit
(147)
Vohvelit
45 minuuttia
Vohvelit
(147)