Vohvelit

Vohvelit

Vohvelit kruunaavat aamupalapöydän ja sopivat nautittaviksi niin jälkiruokana kuin välipalana. Tarjoile vohvelit vaikkapa mansikkahillon ja kermavaahdon kera!

Tee näin:

  • Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri kulhossa.
  • Vatkaa joukkoon maito, voi ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Anna taikinan turvota hetki. Kuumenna sillä aikaa vohvelirauta.
  • Sivele vohveliraudalle hieman voita ennen ensimmäisen vohvelin paistamista.
  • Kaada pieni kauhallinen taikinaa kuumalle raudalle ja paista vohveleista kullanruskeita.
  • Tarjoile esimerkiksi vadelmien tai mansikkahillon ja kermavaahdon kera!.
Valmis!
Vinkki

Saat rapeutta vohveleihin, kun käytät nesteenä vichyä. Voit korvata sillä esimerkiksi neljänneksen maidon määrästä. Kermaviili tekee vohvelitaikinasta täyteläisen. Jos lisäät yhden purkillisen kermaviiliä (200 g), voit vähentää maidon määrän puoleen. Kuitupitoisempia vohveleita saat, jos korvaat osan vehnäjauhoista täysjyvävehnäjauhoilla. Parhaiten vohvelit säilyttävät rapeutensa, kun tarjoilet ne välittömästi vohveliraudassa paistamisen jälkeen.

Ainekset

75 g
Vehnäjauhoja
4 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Sokeria
2 rkl
4 dl
Kananmunia
2
Suolaa
1 ripaus
Lisää herkullisia ideoita