Vohvelit

Vohvelit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(91)

Vohvelitaikina valmistuu helposti ja nopeasti keittiön perusraaka-aineista. Kokeile vohvelitaikinan perusreseptiä!

Vohvelitaikinan perusversiota on helppo muunnella. Saat rapeutta vohveleihin, kun käytät nesteenä Vichyä. Voit korvata sillä esimerkiksi neljänneksen maidon määrästä. Kermaviili tekee vohvelitaikinasta täyteläisen. Jos lisäät yhden purkillisen kermaviiliä (200 g), voit vähentää maidon määrän puoleen. Kuitupitoisempia vohveleita saat, jos korvaat osan vehnäjauhoista täysjyvävehnäjauhoilla.

Ihanat perinteiset vohvelit sopivat tarjoiltavaksi niin jälkiruokana, välipalana kuin aamiais- tai brunssipöydässäkin. Tarjoile vohveleiden kanssa hilloa, tuoreita marjoja ja hedelmiä sekä kermavaahtoa. Niin helppoa ja herkullista!

Ainekset

Annokset

Tee näin:

Tee näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri kulhossa. Vatkaa joukkoon maito, voi ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota hetki. Kuumenna sillä aikaa vohvelirauta. Sivele vohveliraudalle hieman voita ennen ensimmäisen vohvelin paistamista. Kaada pieni kauhallinen taikinaa kuumalle raudalle ja paista vohveleista kullanruskeita. Tarjoile esimerkiksi vadelmien tai mansikoiden ja kermavaahdon kera!