Vohvelit
Tee näin:
Vohvelit
Vinkki
Saat rapeutta vohveleihin, kun käytät nesteenä vichyä. Voit korvata sillä esimerkiksi neljänneksen maidon määrästä. Kermaviili tekee vohvelitaikinasta täyteläisen. Jos lisäät yhden purkillisen kermaviiliä (200 g), voit vähentää maidon määrän puoleen. Kuitupitoisempia vohveleita saat, jos korvaat osan vehnäjauhoista täysjyvävehnäjauhoilla. Parhaiten vohvelit säilyttävät rapeutensa, kun tarjoilet ne välittömästi vohveliraudassa paistamisen jälkeen.
Vohvelit Q&A
Ainekset
Vohvelit
100 g | |
Vehnäjauhoja
|
3½ dl |
Leivinjauhetta
|
2 tl |
Kananmunia
|
2 |
4 dl |
Tarjoiluun
2 dl | |
Hilloa
|
Lisää herkullisia ideoita
Vohvelit ovat klassinen aamiaisherkku
Jos etsit rapeaa, kuohkeaa ja herkullista leivonnaista, niin tämä vohveli täyttää kriteerit. Vohvelit on parasta nauttia suoraan raudasta, etkä tarvitse muuta kuin lusikalliset kermavaahtoa ja hilloa tai siirappia siirtyäksesi herkullisten makujen maailmaan.
Mistä vohvelit ovat alunperin peräisin?
Tämä rakastettu jälkiruoka juontaa juurensa antiikin Kreikkaan, jossa niitä kutsuttiin nimellä obelios eli litteä kakku. Kun ne alkoivat levitä muualle Eurooppaan, niistä tuli makeampia ja kuohkeampia, kun hunaja, sokeri ja kohotusaineet tulivat mukaan reseptiin. Tästä siirrytäänkin eteenpäin 1400-luvulle Alankomaihin, missä taikina levitettiin suorakulmaisille lautasille, joissa oli ritilät - näin syntyi nykyisin tuntemamme vohveli.
Aamiaispöydästä juhlien tähdeksi
Vain taivas on rajana, kun halutaan muuttaa simppeli vohveli aamiaisen suosikista jälkiruokapöydän tähdeksi. Yksittäisten sydämenmuotoisten annosten tarjoilu, joiden päällä on valmiiksi lusikallinen kermaa, hilloa ja minttua, on helppoa sormiruokaa juhliin. Jos haluat tehdä rennommin, voit ilahduttaa vieraita tee-se-itse-vohvelibuffetilla. Voit asettaa tarjolle niin monta täytevaihtoehtoa kuin haluat jäätelöstä, tuoreista hedelmistä ja hilloista suklaakastikkeisiin, sirotteisiin ja hienonnettuihin pähkinöihin.