Terveelliset sämpylät

Terveelliset sämpylät

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Nämä vehnänalkioita sisältävät sämpylät ovat terveellinen aloitus päivälle. Tarjoile leikkeleiden, juuston ja tuoreiden vihannesten kera!

Ainekset

Annokset
  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl haaleaa vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl vehnänalkioita
  • n. 4 dl sämpyläjauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä

Pinnalle

  • 1½ dl raasteena Arla Kadett 10 % -juustoa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ dl auringonkukan-, pellavan tai kurpitsansiemeniä

Tee näin:

Tee näin:

Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle kädenlämpöinen vesi. Lisää suola, vehnänalkiot ja osa jauhoista. Sekoita hyvin. Lisää loput jauhot sekä öljy ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa, lämpimässä paikassa. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla ja leivo taikinan sekaan juustoraaste. Leivo taikinasta tanko ja jaa se kymmeneen yhtä suureen palaan. Pyöritä palat pyöreiksi ja nosta leivinpaperille pellille. Anna kohota hyvin liinan alla. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele sämpylät öljyllä ja paina siemeniin. Asettele sämpylät uudelleen leivinpaperille pellille. Paista sämpylöitä uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.