Kreikkalainen salaatti on klassikko ympäri maailman. Se sopii esimerkiksi alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi. Kokeile helppoa reseptiä!
Tee näin:
Aloita valmistamaan kreikkalainen salaatti käsittelemällä ensiksi punasipuli. Kuori, halkaise ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
Laita sipuli kulhoon ja kaada päälle sekoitettu valkoviinietikka-oliiviöljykastike, jolloin sipuli ehtii hieman pehmetä ennen tarjoilua.
Huuhtele paprika ja kurkku. Halkaise paprika ja poista siemenet. Suikaloi paprika paloiksi. Pese tomaatit ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise kurkku ja leikkaa paksuhkoiksi viipaleiksi. Huuhdo ja valuta tai linkoa salaatti. Revi salaatinlehdet.
Kerrostele kreikkalaisen salaatin ainekset salaattiastiaan. Lisää päälle oliivit ja marinoituneet sipuliviipaleet. Rouhi päälle mustapippuria.
Tarjoa valmis kreikkalainen salaatti heti esimerkiksi tuoreiden sämpylöiden tai patongin kanssa.