Kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(36)

Kreikkalainen salaatti on klassikko ympäri maailman. Se sopii esimerkiksi alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi. Kokeile helppoa reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

  • 1 punasipuli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa tai valkoista balsamicoa
  • 1 keltainen paprika
  • 4 kypsää, kiinteää tomaattia
  • ½ vihreä kurkku
  • 1 ruukku lehtisalaattia
  • 200 g Apetina kuutioita öljyssä
  • n. 16 kpl mustia oliiveja, 60 g
  • mustapippuria myllystä

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita valmistamaan kreikkalainen salaatti ja käsittele ensiksi punasipuli. Kuori, halkaise ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita sipuli kulhoon ja kaada päälle sekoitettu valkoviinietikka-oliiviöljykastike, jolloin sipuli ehtii hieman pehmetä ennen tarjoilua.
2. Huuhtele paprika ja kurkku. Halkaise paprika ja poista siemenet. Suikaloi paprika paloiksi. Pese tomaatit ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise kurkku ja leikkaa paksuhkoiksi viipaleiksi. Huuhdo ja valuta tai linkoa salaatti. Revi salaatinlehdet.
3. Kerrostele kreikkalaisen salaatin ainekset salaattiastiaan. Lisää päälle oliivit ja marinoituneet sipuliviipaleet. Rouhi päälle mustapippuria. Tarjoa valmis kreikkalainen salaatti heti esimerkiksi tuoreiden sämpylöiden tai patongin kanssa.

Lisää herkullisia ideoita