Kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti

15 minuuttia
Kreikkalainen salaatti on klassikko ympäri maailman. Se sopii esimerkiksi alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi. Kokeile helppoa reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan kreikkalainen salaatti käsittelemällä ensiksi punasipuli. Kuori, halkaise ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
  • Laita sipuli kulhoon ja kaada päälle sekoitettu valkoviinietikka-oliiviöljykastike, jolloin sipuli ehtii hieman pehmetä ennen tarjoilua.
  • Huuhtele paprika ja kurkku. Halkaise paprika ja poista siemenet. Suikaloi paprika paloiksi. Pese tomaatit ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise kurkku ja leikkaa paksuhkoiksi viipaleiksi. Huuhdo ja valuta tai linkoa salaatti. Revi salaatinlehdet.
  • Kerrostele kreikkalaisen salaatin ainekset salaattiastiaan. Lisää päälle oliivit ja marinoituneet sipuliviipaleet. Rouhi päälle mustapippuria.
  • Tarjoa valmis kreikkalainen salaatti heti esimerkiksi tuoreiden sämpylöiden tai patongin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Punasipuli
1
Oliiviöljyä
3 rkl
Valkoviinietikkaa tai valkoista balsamicoa
1 rkl
Keltainen paprika
1
Kypsää, kiinteää tomaatteja
4
Vihreä kurkku
½
Ruukku lehtisalaattikerä
1
G Apetina® Kuutioita öljyssä
200
Mustia oliiveja, 60 g
n. 16
Mustapippuria myllystä
ripausta
Lisää herkullisia ideoita
Kasvispastasalaatti
20 minuuttia
Kasvispastasalaatti
(9)