Kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(21)

Kreikkalainen salaatti on klassikko ympäri maailman. Se sopii esimerkiksi alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi.

Ainekset

Annokset
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 4 kypsää, kiinteää tomaattia
  • ½ vihreä kurkkua
  • 1 ruukku lehtisalaattia
  • 200 g Apetina Kreikkalaista Fetaa
  • n. 16 kpl mustia oliiveja, 60 g
  • 1 rkl valkoviinietikkaa tai valkoista balsamicoa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä

Tee näin:

Tee näin:

Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Laita sipuli kulhoon ja kaada päälle sekoitettu valkoviinietikka-oliiviöljykastike, jolloin sipuli ehtii hieman pehmetä ennen tarjoilua. Halkaise paprika ja poista siemenet. Suikaloi paprika. Pese tomaatit ja leikkaa lohkoiksi. Pese kurkku, halkaise ja leikkaa paksuhkoiksi viipaleiksi. Huuhdo ja valuta tai linkoa salaatti. Revi salaatinlehdet. Huuhdo feta kylmän veden alla, kuivaa talouspaperilla ja kuutioi. Kerrostele ainekset salaattiastiaan. Lisää päälle oliivit ja marinoituneet sipuliviipaleet. Kaada kastike salaatille ja rouhi päälle mustapippuria. Tarjoa fetasalaatti heti esimerkiksi tuoreiden sämpylöiden tai patongin kanssa.