Inkiväärilohta ja lämmintä bulgursalaattia

Inkiväärilohta ja lämmintä bulgursalaattia

Arvioi

(2)

Inkiväärilohi, joka marinoidaan kuivalla marinadilla. Marinadi koostuu inkivääristä, kanelista, korianterista ja fariinisokerista.

Ainekset

Annokset
  • 600 g lohifileetä

Marinadi

  • ½ tl suolaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl korianteria
  • ½ tl fariinisokeria

Bulgursalaatti

  • 2 dl bulguria
  • 1 kevätsipuli
  • ½ kurkkua
  • 2 tomaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • ½ dl hienonnettua tuoretta persiljaa
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 dl Arla Lempi Kermaviiliä 15% Kermaviili 15 % laktoositon

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 125 °C:een. Sekoita marinadin ainekset ja hiero lohet sillä. Kypsennä lohi (sisälämpötila 60 °C) uunin keskiosassa, noin 30 minuuttia. Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Silppua sipulit ja leikkaa kurkku ja tomaatti kuutioiksi. Sekoita bulgursalaatin ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lohi lämpimän bulgursalaatin ja kermaviilin kanssa.