Inkiväärilohta ja lämmintä bulgursalaattia
  • Arla
  • Reseptit
  • Inkiväärilohta ja lämmintä bulgursalaattia

Inkiväärilohta ja lämmintä bulgursalaattia

Inkiväärilohi, joka marinoidaan kuivalla marinadilla. Marinadi koostuu inkivääristä, kanelista, korianterista ja fariinisokerista.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 125 °C:een. Sekoita marinadin ainekset ja hiero lohet sillä. Kypsennä lohi (sisälämpötila 60 °C) uunin keskiosassa, noin 30 minuuttia. Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Silppua sipulit ja leikkaa kurkku ja tomaatti kuutioiksi. Sekoita bulgursalaatin ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lohi lämpimän bulgursalaatin ja kermaviilin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Lohifilee
600 g
Marinadi
Suolaa
½ tl
1 tl
Jauhettua kanelia
½ tl
Korianteria
½ tl
Fariinisokeria
½ tl
Bulgursalaatti
Bulguria
2 dl
Kevätsipuli
1
Kurkku
½
Tomaatteja
2
Valkosipulinkynsi
1
Hienonnettua tuoretta minttua
1 rkl
Hienonnettua tuoretta persiljaa
½ dl
Puristettua sitruunamehua
1 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Suolaa
Pippuria
2 dl