Paahtojuurekset

Paahtojuurekset

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(7)

Paahtojuurekset ovat terveellisiä ja maistuvat tilanteessa kuin tilanteessa.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 5 annosta

  • 4 porkkanaa
  • 1 iso punasipuli
  • 300 g lanttua
  • 200 g juuriselleriä
  • 1 iso palsternakka
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 3 rkl Arla Ingmariinia sulatettuna
  • 2 tl timjamia
  • 1 tl yrttisuolaa

Tarjoiluun

  • 1 pkt Arla Valkosipuli & Yrtit -tuorejuustoa

Tee näin:

Tee näin:

Laita uuni kuumenemaan 250-asteiseksi. Kuori kasvikset ja leikkaa ne samankokoisiksi suikaleiksi sekä halkaise valkosipulin kynnet. Pane juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Lisää sulatettu rasva ja mausteet. Sekoita juurekset hyvin. Paahda uunin keskiosassa noin 20 minuuttia, tai kunnes juurekset tuntuvat sopivan kypsiltä. Jätä juurekset hieman rapeiksi (al dente), jolloin ne ovat herkullisimmillaan. Tarjoa juuresten kanssa notkistettua tuorejuustoa. Voit tarjota juurekset vaihtoehtoisesti maustetun kermaviilikastikkeen kanssa tai muiden ruokien lisäkkeenä.