Paahtojuurekset

Paahtojuurekset

Paahtojuurekset ovat terveellisiä ja maistuvat tilanteessa kuin tilanteessa.
Arvioi (6)

Minun arvosanani

Paahtojuurekset

Paahtojuurekset ovat terveellisiä ja maistuvat tilanteessa kuin tilanteessa.

Reseptistä valmistuu 5 annosta

  • 4 porkkanaa
  • 1 iso punasipuli
  • 300 g lanttua
  • 200 g juuriselleriä
  • 1 iso palsternakka
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 3 rkl Arla Ingmariinia sulatettuna
  • 2 tl timjamia
  • 1 tl yrttisuolaa

Tarjoiluun

  • 1 pkt Arla Valkosipuli & Yrtit -tuorejuustoa

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 250-asteiseksi. Kuori kasvikset ja leikkaa ne samankokoisiksi suikaleiksi sekä halkaise valkosipulin kynnet. Pane juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Lisää sulatettu rasva ja mausteet. Sekoita juurekset hyvin. Paahda uunin keskiosassa noin 20 minuuttia, tai kunnes juurekset tuntuvat sopivan kypsiltä. Jätä juurekset hieman rapeiksi (al dente), jolloin ne ovat herkullisimmillaan. Tarjoa juuresten kanssa notkistettua tuorejuustoa. Voit tarjota juurekset vaihtoehtoisesti maustetun kermaviilikastikkeen kanssa tai muiden ruokien lisäkkeenä.