Kylmäsavupororieskat ja karpalosmetanaa

Kylmäsavupororieskat ja karpalosmetanaa

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Kylmäsavupororieskat karpalosmetanalla ovat erittäin herkullinen alkupala.

Ainekset

Annokset
  • 200 g kylmäsavuporon paistia
  • 2 dl Arla Lempi Smetanaa Smetana laktoositon
  • 1 dl karpaloita
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria
  • 5 kpl rosmariinin oksaa
  • 2 ohutta neliskulmaista rieskaa

Tee näin:

Tee näin:

Sokeroi karpalot ja anna niiden sulaa rauhassa. Hienonna kylmäsavuporo. Vatkaa smetana kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen poro. Paina karpaloista mehu lusikan avulla siivilän läpi smetanan joukkoon. Hienonna mukaan rosmariinia ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä kelmua työlaudalle ja aseta siihen rieska. Levitä täytettä ohut kerros rieskalle, mutta jätä ylä- ja alareunasta 4 cm ilman täytettä. Kääri tiukasti rullaksi kääretortun tavoin. Kääri rulla kelmuun tiukaksi paketiksi. Anna olla jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Poista kelmu ja leikkaa rullasta pieniä suupaloja. Vinkki: Voit koristella suupalat pursottamalla karpalolla maustettua smetanaa ruusukkeiksi suupalojen päälle.