Kylmäsavupororieskat ja karpalosmetanaa

Kylmäsavupororieskat ja karpalosmetanaa

Kylmäsavupororieskat karpalosmetanalla ovat erittäin herkullinen alkupala.
Arvioi (4)

Minun arvosanani

Kylmäsavupororieskat ja karpalosmetanaa

Kylmäsavupororieskat karpalosmetanalla ovat erittäin herkullinen alkupala.

Annoslukumäärä
  • 200 g kylmäsavuporon paistia
  • 2 dl Arla Lempi Smetanaa
  • 1 dl karpaloita
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria
  • 5 kpl rosmariinin oksaa
  • 2 ohutta neliskulmaista rieskaa

Ohjeet

Sokeroi karpalot ja anna niiden sulaa rauhassa. Hienonna kylmäsavuporo. Vatkaa smetana kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen poro. Paina karpaloista mehu lusikan avulla siivilän läpi smetanan joukkoon. Hienonna mukaan rosmariinia ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä kelmua työlaudalle ja aseta siihen rieska. Levitä täytettä ohut kerros rieskalle, mutta jätä ylä- ja alareunasta 4 cm ilman täytettä. Kääri tiukasti rullaksi kääretortun tavoin. Kääri rulla kelmuun tiukaksi paketiksi. Anna olla jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Poista kelmu ja leikkaa rullasta pieniä suupaloja. Vinkki: Voit koristella suupalat pursottamalla karpalolla maustettua smetanaa ruusukkeiksi suupalojen päälle.

Suositellut tuotteet