Huhtasienikeitto ja timjamivaahto

Huhtasienikeitto ja timjamivaahto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Tämä ylellinen keitto saa makunsa huhtasienistä, portiviinistä ja kahvista. Tarjoa lisäksi kevyttä timjamivaahtoa.

Ainekset

Annokset

Huhtasienikeitto

Timjamimaitovaahto

Tee näin:

Tee näin:

Huhtasienikeitto: Liota huhtasieniä kädenlämpöisessä vedessä yön yli. Pilko sipulit pieniksi kuutioiksi. Freesaa sipuli kattilassa voin kanssa, kunnes se pehmenee ja muuttuu läpikuultavaksi. Lisää siivilöidyt ja hieman kuivatut huhtasienet kattilaan ja jatka freesaamista vielä noin 3-4 minuuttia. Lisää portviini, kahvi sekä huhtasienten vesi. Keitä, kunnes 1/3 nesteistä haihtuu ja lisää kerma. Mausta keitto suolalla, mustapippurilla sekä sokerilla. Saosta Maizenalla haluttuun paksuuteen ja soseuta keitto tehosekoittimella ennen tarjoilua. Timjamimaitovaahto: Laita kattilaan maito, timjami sekä suola ja sokeri. Lämmitä kunnes maito on melkein kuumaa eli kunnes timjamin maku alkaa kunnolla imeytyä maitoon. Peitä tuorekelmulla ja siirrä sivuun liedeltä. Anna maustua noin 10 minuuttia ja siivilöi makumaito. Lisää voi ja lämmitä maito uudelleen. Vaahdota sauvasekoittimella vaahdoksi ja lusikoi lämmintä vaahtoa hieman huhtasienikeiton päälle.