Huhtasienikeitto ja timjamivaahto

Huhtasienikeitto ja timjamivaahto

Tämä ylellinen sienikeitto saa makunsa huhtasienistä, portiviinistä ja kahvista. Tarjoa lisäksi kevyttä timjamivaahtoa.

Tee näin:

  • Huhtasienikeitto: Liota huhtasieniä kädenlämpöisessä vedessä yön yli. Pilko sipulit pieniksi kuutioiksi. Freesaa sipuli kattilassa voin kanssa, kunnes se pehmenee ja muuttuu läpikuultavaksi. Lisää siivilöidyt ja hieman kuivatut huhtasienet kattilaan ja jatka freesaamista vielä noin 3-4 minuuttia. Lisää portviini, kahvi sekä huhtasienten vesi. Keitä, kunnes 1/3 nesteistä haihtuu ja lisää kerma. Mausta keitto suolalla, mustapippurilla sekä sokerilla. Saosta Maizenalla haluttuun paksuuteen ja soseuta keitto tehosekoittimella ennen tarjoilua. Timjamimaitovaahto: Laita kattilaan maito, timjami sekä suola ja sokeri. Lämmitä kunnes maito on melkein kuumaa eli kunnes timjamin maku alkaa kunnolla imeytyä maitoon. Peitä tuorekelmulla ja siirrä sivuun liedeltä. Anna maustua noin 10 minuuttia ja siivilöi makumaito. Lisää voi ja lämmitä maito uudelleen. Vaahdota sauvasekoittimella vaahdoksi ja lusikoi lämmintä vaahtoa hieman huhtasienikeiton päälle.
Valmis!

Ainekset

Huhtasienikeitto
G salottisipuleita
200
Kuivattuja huhtasieniä
15 g
Vettä
1 l
30 g
1 l
Portviiniä
2 dl
Kahvia
1 dl
Maissitärkkelys (Maizena)
2 g
Suolaa
n. 1 rkl
Sokeria
½ tl
Mustapippuria myllystä
½ tl
Timjamimaitovaahto
2 dl
Timjamia
4 oksaa
Suolaa
¼ tl
Sokeria
¼ tl
20 g