Tomaatti-punajuurikeitto

Tomaatti-punajuurikeitto

Tomaatti-punajuurikeitto smetanan kera on helposti ja nopeasti syntyvä herkullinen kasviskeitto. Tarjoile keitto tuoreen leivän kera!
https://www.arla.fi/reseptit/tomaatti-punajuurikeitto/

Tee näin:

  • Paista punajuuriraastetta ja sipulia noin 1 minuutti voissa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää tomaattimurska, kanaliemi, suola ja pippuri. Anna keiton kiehua kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta maun mukaan. Tarjoiluun: Sekoita smetana pehmeäksi pienellä määrällä kylmää vettä. Sirottele keiton päälle juustoa ja oliiveja. Lisää lusikallinen smetanaa päälle, koristele meiraminlehdillä ja tarjoile heti.
Valmis!

Ainekset

1 rkl
Karkeaksi raastettua punajuurta (n. 400 g)
3
Karkeaksi hienonnettu keltasipuli (n. 75 g)
1
Tomaattimurskaa
1 tlk
Kanalientä
1 l
Suolaa
1¼ tl
Vastajauhettua pippuria
100 g
Mustia kivellisiä oliivia
1 dl
Koristeluun
Tuoretta meiramia
Lisäksi
Täysjyväleipä