Tomaatti-punajuurikeitto

Tomaatti-punajuurikeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Tomaatti-punajuurikeitto smetanan kera on helposti ja nopeasti syntyvä herkullinen kasviskeitto. Tarjoile keitto tuoreen leivän kera!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 3 karkeaksi raastettua punajuurta (n. 400 g)
  • 1 karkeaksi hienonnettu keltasipuli (n. 75 g)
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 l kanalientä
  • 1¼ tl suolaa
  • vastajauhettua pippuria
  • 100 g Arla Apetina juustoa murennettuna
  • 1 dl mustia kivellisiä oliiveja

Koristeluun

  • tuoretta meiramia

Lisäksi

  • täysjyväleipää

Tee näin:

Tee näin:

Paista punajuuriraastetta ja sipulia noin 1 minuutti voissa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää tomaattimurska, kanaliemi, suola ja pippuri. Anna keiton kiehua kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta maun mukaan. Tarjoiluun: Sekoita smetana pehmeäksi pienellä määrällä kylmää vettä. Sirottele keiton päälle juustoa ja oliiveja. Lisää lusikallinen smetanaa päälle, koristele meiraminlehdillä ja tarjoile heti.