Riisipuuro

Riisipuuro

55 minuuttia
Riisipuuro kuuluu jouluun! Voit tarjoilla riisipuuron sokerin ja kanelin tai sekahedelmäkiisselin kanssa. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Riisipuuro
  • Aloita valmistamaan riisipuuro sulattamalla ensin voi paksupohjaisessa kattilassa.
  • Lisää riisi, suola ja noin 3 dl maitoa. Kuumenna riisipuuro koko ajan sekoittaen.
  • Laske lämpöä ja lisää loput maidosta vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen.
  • Mausta riisipuuro lisäämällä sekaan kanelitanko.
  • Hauduta riisipuuro miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia. Sekoita välillä. Varo ettei riisipuuro pääse kiehumaan yli tai palamaan pohjaan.
  • Tarjoa valmis riisipuuro sokerin ja kanelin tai kiisselin kera.
Valmis!
Vinkki

Ylimääräiseksi jääneen riisipuuron voit hyödyntää jälkiruuaksi sopivassa appelsiiniriisissä.

Ainekset

Riisipuuro
1 rkl
Puuroriisiä
1½ dl
Suolaa
½ tl
1 l
Kanelitanko
1
Tarjoiluun
Sokeria
Kanelia
Lisää herkullisia ideoita
Uuniriisipuuro
60+ min
Uuniriisipuuro
(9)
Vanhanajan riisipuuro
50 minuuttia
Vanhanajan riisipuuro
(21)