Perinteinen riisipuuro sekahedelmäkeiton kanssa tarjoiltuna on joulun rakastettu klassikko. Tästä kertoo jo hedelmäkeiton monta nimeäkin: sekahedelmäkeitto, sekametelisoppa sekä sekahedelmäsoppa!
Tee näin:
Sekahedelmäkeitto
Mittaa vesi, sekahedelmät, sokeri ja kaneli kattilaan.
Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Sekoita perunajauhot kylmään veteen.
Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon perunajauhoseos.
Nosta takaisin liedelle ja anna pulpahtaa nopeasti.
Tarjoile vielä lämpimänä tai kylmänä kuuman puuron kanssa.
Valmis!
Ainekset
Sekahedelmäkeitto
Vettä
1 l
Kuivattuja sekahedelmiä
250 g
Sokeria
¾ dl
Kanelia
1 tl
Perunajauhoja
3 rkl
Kylmää vettä perunajauhojen kanssa sekoitettavaksi