Duchesse-perunat

Duchesse-perunat

Ranskalaiset duchesse-perunat sisältävät sekä kananmunia että voita. Ylelliset duchesse-perunat pursotetaan ruusukkeiksi ja gratinoidaan uunissa. Kokeile!

Tee näin:

Duchesse-perunat
  • Kuori ja keitä perunat pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä.
  • Laita uuni kuumenemaan 250 asteiseksi.
  • Lämmitä kerma ja voi pienessä kattilassa. Muussaa perunat perunasurvimella. Vatkaa joukkoon lämmin kerma ja kananmunan keltuaiset. Lisää suola ja mausta tarvittaessa pippurilla. Laita perunamuusi pursottimeen, jossa on tähtitylla teränä.
  • Pursota perunamuusista 20 isoa tai 40 pientä ruusuketta pellille, jossa on leivinpaperi. Gratinoi duchesse-perunat uunin ylätasolla 5–8 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
  • Tarjoile duchesse-perunat liha- ja kalaruokien lisukkeena.
Valmis!
Vinkki

Jos haluat duchesse-perunoihin lisää makua, lisää 1 dl Arla Verraton Cheddar-Mozzarella juustoraastetta.

Ainekset

Duchesse-perunat
Jauhoisia perunoita esim. Van Gogh tai Rosamunda
1 kg
1 dl
50 g
Munankeltuaista
2
Suolaa
Mustapippuria
Lisää herkullisia ideoita
Hasselbackan perunat
60+ min
Hasselbackan perunat
(15)
Perunasalaatti
60+ min
Perunasalaatti
(21)
Perunafocaccia
60+ min
Perunafocaccia
(1)