Kukkakaalipasta

Kukkakaalipasta

30 minuuttia
Paahdettu kukkakaalipasta on maistuva arkiruoka. Kun annat kukkakaalin paahtua kunnolla uunissa, kukkakaalipastasta tulee maukkaampaa. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Kukkakaalipasta
  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Aloita kukkakaalipasta leikkaamalla kukkakaalista suupalan kokoisiksi lohkoiksi. Murskaa valkosipulinkynnet kevyesti kuoren sisälle.
  • Lisää kukkakaali ja neljä valkosipulinkynttä paistinpannuun. Purista sitruunamehua päälle. Lisää sekaan yli puolet voista. Mausta chilihiutaleilla, suolalla ja pippurilla. Paahda uunin keskitasolla 20 minuuttia.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Raasta juusto. Kuori jäljelle jäänyt valkosipuli ja sekoita lopun voin, juustoraasteen ja sitruunan kuoren kanssa. Sekoita pasta ja paahdettu kukkakaali voiseoksen kanssa.
  • Viimeistele kukkakaalipasta basilikalla ja tarjoile!
Valmis!
Vinkki

Jos kukkakaalilla on hienot lehdet, voit hienontaa ne ja valmistaa yhdessä kukkakaalin kanssa uunissa.

Ainekset

Kukkakaalipasta
Kukkakaalia
n. 800 g
Valkosipulinkynsiä kuorineen
5
Sitruuna (mehu + kuori)
1
50 g
Chilihiutaleita
½ tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 maustemitallinen
Pastaa
300 g
2 dl
Tuoretta basilikaa
½ ruukku
Lisää herkullisia ideoita
Parsapasta
20 minuuttia
Parsapasta
(6)
Kukkakaalicurry
30 minuuttia
Kukkakaalicurry
(12)
Lehtikaalipasta
20 minuuttia
Lehtikaalipasta
(18)