Kukkakaalipasta

Kukkakaalipasta

30 minuuttia
Illallinen Pääruoka
Paahdettu kukkakaalipasta on maistuva arkiruoka. Kun annat kukkakaalin paahtua kunnolla uunissa, kukkakaalipastasta tulee maukkaampaa. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/kukkakaalipasta/

Tee näin:

Kukkakaalipasta
  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Aloita kukkakaalipasta leikkaamalla kukkakaalista suupalan kokoisiksi lohkoiksi. Murskaa valkosipulinkynnet kevyesti kuoren sisälle.
  • Lisää kukkakaali ja neljä valkosipulinkynttä paistinpannuun. Purista sitruunamehua päälle. Lisää sekaan yli puolet voista. Mausta chilihiutaleilla, suolalla ja pippurilla. Paahda uunin keskitasolla 20 minuuttia.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Raasta juusto. Kuori jäljelle jäänyt valkosipuli ja sekoita lopun voin, juustoraasteen ja sitruunan kuoren kanssa. Sekoita pasta ja paahdettu kukkakaali voiseoksen kanssa.
  • Viimeistele kukkakaalipasta basilikalla ja tarjoile!
Tarjoiluehdotus
Parsapasta
20 minuuttia
Parsapasta
(6)
Valmis!
Vinkki

Jos kukkakaalilla on hienot lehdet, voit hienontaa ne ja valmistaa yhdessä kukkakaalin kanssa uunissa.

Ainekset

Kukkakaalipasta
Kukkakaalinnuppuja
n. 800 g
Valkosipulinkynttä kuorineen
5
Sitruuna (mehu + kuori)
1
50 g
Chilihiutale
½ tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 tl
Pastaa
300 g
2 dl
Tuoretta tuore basilika
½ ruukku
Lisää herkullisia ideoita
Parsapasta
20 minuuttia
Parsapasta
(6)
Kukkakaalicurry
30 minuuttia
Kukkakaalicurry
(16)
Lehtikaalipasta
20 minuuttia
Lehtikaalipasta
(19)