Mac & Cheese pekonilla

Mac & Cheese pekonilla

Mac & Cheese eli juustoinen makaronilaatikko on Amerikasta lähtöisin oleva ruoka. Tässä reseptissä lisämakua tuo pekoni ja kukkakaali.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Mac & Cheese pekonilla

Mac & Cheese eli juustoinen makaronilaatikko on Amerikasta lähtöisin oleva ruoka. Tässä reseptissä lisämakua tuo pekoni ja kukkakaali.

Annoslukumäärä
  • 400 g makaronia
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 140 g pekonia
  • 1 sipuli
  • n. 25 g Arla Meijerivoita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kukkakaalin keitinvettä
  • 3½ dl Arla Laktoositonta kevytmaitojuomaa
  • 200 g Arla Emmental juustoa raasteena
  • persiljaa

Ohjeet

Laita makaronit kiehumaan suolattuun veteen. Pilko kukkakaalin kukinto pieniksi nupuiksi ja laita ne erilliseen kattilaan kiehumaan kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen. Asettele pekonisiivut pellille leivinpaperin päälle ja paista niitä 200 asteessa 7-10 minuuttia. Kun ne ovat paistuneet rapeiksi, käytä ne talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Pilko pekonisiivut pieniksi paloiksi. Pilko sipuli ja kuullota sitä pannulla voissa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Kun sipuli on pehmennyt, lisää joukkoon vehnäjauhot. Lisää pannulle desi kukkakaalien keitinvettä. Lisää myös maito. Kiehauta ja ripottele joukkoon juustoraaste. Säästä osa raasteesta laatikon pinnalle ripoteltavaksi. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut tasaisesti kastikkeen joukkoon. Kun kukkakaalit ovat hieman pehmenneet, lisää ne, kypsät makaronit ja pekonisilppu pannulle maitokastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada seos uuninkestävään vuokaan. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, jotta juusto saa pintaansa väriä. Koristele valmis annos silputulla persiljalla.

Vinkit

Kokeile myös perinteistä suomalaista makaronilaatikon reseptiä!

Suositellut tuotteet