Sienicarbonara

Sienicarbonara

30 minuuttia
Sienicarbonara on herkullinen ja nopea kasvisversio pasta carbonarasta. Pekoni korvataan kasvisreseptissä sienillä ja suolatuilla manteleilla. Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/sienicarbonara/

Tee näin:

Sienicarbonara
  • Valmista ensiksi spagetti. Kiehauta suolattu vesi tilavassa paksupohjaisessa kattilassa.
  • Keitä spagettia noin 9 minuuttia, kunnes se on pinnalta pehmeää, mutta sisältä vielä napakkaa ja hieman pureskeltavaa.
  • Säästä 2 dl pastan keitinvettä sienicarbonaran kastiketta varten.
  • Valuta spagetti siivilässä.
Paistetut sienet
  • Puhdista sienet ja pilko ne puolikkaiksi ja neljäsosiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Anna öljyn lämmetä pannulla.
  • Paista sieniä korkealla lämmöllä 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kuivia.
  • Lisää mantelit, valkosipuli ja suola sienten joukkoon. Tarkista maku.
Kastike
  • Jatka sienicarbonaran kastikkeen valmistuksella. Sekoita kananmunat ja juusto yhteen kulhossa. Silppua kevätsipuli.
  • Kiehauta kerma ja 2 dl säilyttämääsi keitinvettä kattilassa. Lisää keitetty spagetti ja kevätsipuli.
  • Lisää muna-juustoseos spagetin joukkoon ja sekoita. Lämmitä pasta hyvin läpi liedellä.
  • Tarjoile sienicarbonara neljässä kuumassa, syvässä lautasessa. Levitä paistetut sienet spagetin päälle.
  • Viimeistele sienicarbonara ruohosipulilla ja pippurilla.
Valmis!

Ainekset

Spagetti
Vettä
3 l
Karkeaa suolaa
1 rkl
Spagettia
400 g
Paistetut sienet
Oliiviöljyä
1 rkl
Sieniä (esim. kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä)
450 g
Suolattuja manteleita
75 g
Pieniä valkosipulinkynsiä
2
Karkeaa suolaa
½ tl
Kastike
Kananmunia
2
75 g
1½ dl
Kevätsipulia tai purjoa
(n. 200 g) 2 nippua
Koristeluun
Ruohosipulia, kevätsipulia tai purjoa
Pippuria myllystä
Lisää herkullisia ideoita
Kantarellipasta
45 minuuttia
Kantarellipasta
(1)
Kantarellisoppa
1 tunti
Kantarellisoppa
(2)