Rigatoni alla salsiccia -pasta

Rigatoni alla salsiccia -pasta

25 minuuttia
Maalaismainen rigatoni on herkullinen italialainen pastaruoka, jossa on kaikki oikeat maut. Panosta rohkeasti italialaiseen makkaraan aidon maun saamiseksi.
https://www.arla.fi/reseptit/rigatoni-alla-salsiccia--pasta/

Tee näin:

Rigatoni alla salsiccia
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan.
  • Leikkaa makkara ja kesäkurpitsa viipaleiksi. Paista pannulla yhdessä valkosipulin, voin ja rypsiöljyn kanssa.
  • Sekoita joukkoon smetana, viini ja oliivit. Anna kiehua 2-3 minuuttia.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita kastike, juusto ja basilika vastakeitetyn pastan joukkoon.
Valmis!

Rigatoni alla salsiccia Q&A

Miten estät rigatonien litistymisen?
Paras tapa säilyttää makaroniputkien muoto on varmistaa, etteivät ne ole ylikypsiä ja läpimärkiä. Termi "al dente" on sinulle varmasti tuttu. Pastan kypsennys "al dente -kypsyyteen" tarkoittaa, että pastan muodoissa on vielä hieman rakennetta purtavaksi. Niiden ei missään nimessä pitäisi olla rapeita tai kovia, mutta pastan keskellä pitäisi olla jonkin verran pureskeltavuutta. Noudata rigatonien keittoaikasuosituksia ja varmista, että maistat ja testaat rakenteen noin kahden viimeisen minuutin aikana.
Kuinka kauan rigatonia pitäisi keittää?
Rigatoni on melko muhkea makaronimuoto, mikä johtaa pidempiin kypsennysaikoihin. Kuivattua pastaa myydään melkein aina pakkauksissa, joissa on ilmoitettu suositeltu kypsennysaika - yleensä noin 11-13 minuuttia. Ainoa tapa tietää, milloin pasta on valmista siivilöintiä varten, on kuitenkin maistaa ja testata yhden tai useamman palan rakenne. Kun pasta tuntuu kypsältä, mutta sen keskellä on vielä hieman vastusta, se on "al dente" ja valmis. Älä huuhtele pastaa siivilöinnin jälkeen, sillä se poistaa tärkkelystä, joka lisää valmiin pasta-annoksen makua ja rakennetta.
Mitä eroa on rigatonilla ja pennellä?
Rigatoni ja penne ovat sekä putkimaista että harjattua pastaa, ja ne sopivat erinomaisesti täyteläisten pastakastikkeiden kanssa yhdistettäviksi. Rigatoni - italiaksi "raidallinen ja suuri" - on suurempi kuin penne, ja se on leikattu suorassa kulmassa. Penne rigate - "raidalliset kynät" - on ohuempi ja leikataan vinoon.

Ainekset

Rigatoni alla salsiccia
Pastaa, esim. rigatoni
300 g
Salsiccia-makkaraa
300 g
Kesäkurpitsa, n. 300 g
1
Valkosipulinkynttä puserrettu
2
1 rkl
200 g
Kuivaa valkoviiniä tai vettä
1 dl
Mustia oliivia
1 dl
Suolaa
Mustapippuria
3 dl
Tuoretta tuoretta basilikaa silputtuna
1 dl
Lisää herkullisia ideoita
Italialainen kanapasta
20 minuuttia
Italialainen kanapasta
(101)

Rigatoni-pasta: ihana lohturuoka

Helppoja ja nopeita pastareseptejä ei voi koskaan olla liikaa hihassa. Rigatoni alla salsiccia -pasta valmistuu alle 30 minuutissa, ja se tarjoaa täyteläisiä, lohdullisia makuja ja koostumuksia.

Täytteisiin ja kastikkeisiin tarkoitettu pastatyyppi

Rigatoni on harjamainen, putkenmuotoinen pastatyyppi. Sen reilun koon ja harjanteisen pinnan ansiosta voit nauttia jokaisella suupalalla runsaasti suosikkipastakastikkeestasi. Jos löydät sitä, valitse vaaleaa rigatonia, jonka pinta on karhea, koska se on puristettu pronssipuristimella. Karhea pinta auttaa kastiketta tarttumaan rigatoniin entistä paremmin.

Historia rigatonin takana

Vaikka eri muotoisten pastojen historia ulottuu monien vuosisatojen päähän, rigatonit ja muut putkimaiset pastat ovat suhteellisen uusia. Vasta kun teolliset pastakoneet keksittiin 1700-luvulla, putkimaiset muodot yleistyivät. Teollinen prosessi mahdollisti myös rigatonien, pennien ja muiden muotojen harjanteisen, rigato-nimisen pinnan. Rigatonien tarkkaa syntymäaikaa ei tiedetä. Prosessi, jossa penne rigate leikataan vinosti, patentoitiin kuitenkin 11. maaliskuuta 1865.

Uunissa paistettavat rigatonit

Rigatoni sopii erinomaisesti pasta al forno -uunipastan valmistukseen. Tämä on täyteläistä kotiruokaa, joka sopii täydellisesti, kun ruokit paljon väkeä. Tarvitset vain kypsennettyjä rigatoneja, suosikkikastiketta ja paljon hyvää juustoa, joka sulaa pinnalle. Kaada ensin rigatoni ja kastike voideltuun uunivuokaan. Sekoita kastike pastan kanssa lastalla tai lusikalla. Ripottele lopuksi päälle reilu kerros juustoraastetta ja paista 200 °C:ssa, kunnes juusto on saanut kauniin ruskistuneen värin.