Pastaa, esim. rigatoni
|
300 g |
---|---|
Salsiccia-makkaraa
|
300 g |
Kesäkurpitsa, n. 300 g
|
1 |
Valkosipulinkynttä puserrettu
|
2 |
1 rkl | |
Arla® Lempi Smetanaa
|
200 g |
Kuivaa valkoviiniä tai vettä
|
1 dl |
Mustia oliivia
|
1 dl |
Suolaa
|
|
Mustapippuria
|
|
3 dl | |
Tuoretta tuoretta basilikaa silputtuna
|
1 dl |
Helppoja ja nopeita pastareseptejä ei voi koskaan olla liikaa hihassa. Rigatoni alla salsiccia -pasta valmistuu alle 30 minuutissa, ja se tarjoaa täyteläisiä, lohdullisia makuja ja koostumuksia.
Rigatoni on harjamainen, putkenmuotoinen pastatyyppi. Sen reilun koon ja harjanteisen pinnan ansiosta voit nauttia jokaisella suupalalla runsaasti suosikkipastakastikkeestasi. Jos löydät sitä, valitse vaaleaa rigatonia, jonka pinta on karhea, koska se on puristettu pronssipuristimella. Karhea pinta auttaa kastiketta tarttumaan rigatoniin entistä paremmin.
Vaikka eri muotoisten pastojen historia ulottuu monien vuosisatojen päähän, rigatonit ja muut putkimaiset pastat ovat suhteellisen uusia. Vasta kun teolliset pastakoneet keksittiin 1700-luvulla, putkimaiset muodot yleistyivät. Teollinen prosessi mahdollisti myös rigatonien, pennien ja muiden muotojen harjanteisen, rigato-nimisen pinnan. Rigatonien tarkkaa syntymäaikaa ei tiedetä. Prosessi, jossa penne rigate leikataan vinosti, patentoitiin kuitenkin 11. maaliskuuta 1865.
Rigatoni sopii erinomaisesti pasta al forno -uunipastan valmistukseen. Tämä on täyteläistä kotiruokaa, joka sopii täydellisesti, kun ruokit paljon väkeä. Tarvitset vain kypsennettyjä rigatoneja, suosikkikastiketta ja paljon hyvää juustoa, joka sulaa pinnalle. Kaada ensin rigatoni ja kastike voideltuun uunivuokaan. Sekoita kastike pastan kanssa lastalla tai lusikalla. Ripottele lopuksi päälle reilu kerros juustoraastetta ja paista 200 °C:ssa, kunnes juusto on saanut kauniin ruskistuneen värin.