Katkarapucarbonara

Katkarapucarbonara

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(9)

15 minuuttia

Perinteinen carbonara saa uuden säväyksen, kun maustat sen katkaravuilla ja valkoviini-tillikermalla. Tämä kiireisen kokin herkkuruoka valmistuu vain vartissa!

Ainekset

Annokset

Ainekset

  • 180 g katkarapuja
  • 250 g täysjyväspagettia
  • 1 tl merisuolaa
  • 2 dl parmesan-juustoa
  • 2 dl Arla Lempi valkoviini & tilli -ruokakermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • ruohosipulia ja tilliä

Tee näin:

Tee näin:

Aluksi

Sulata katkaravut ja valuta niistä neste. Kiehauta spagetin keittovesi ja mausta se suolalla. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan siten, että pasta on juuri ja juuri kypsää.

Ja sitten

Spagetin kiehuessa raasta parmesaanijuusto ja sekoita keskenään Arla Lempi Valkoviini & tilli -ruokakerma ja kananmuna. Viipaloi sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuullota sipulit pannulla öljyssä.

Viimeistely

Valuta kypsä spagetti. Lisää joukkoon sipulit, katkaravut, kermaseos ja 2/3 osaa juustoraasteesta. Lämmitä seos kuumaksi, mutta älä anna kiehua. Rouhi pastan joukkoon reilusti mustapippuria. Tarjoa pasta lopun parmesaaniraasteen kanssa ja viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä (ruohosipulia/tiliä).