Paistetut vihreät kurpitsat ja lime-minttu Crème fraîche

Paistetut vihreät kurpitsat ja lime-minttu Crème fraîche

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Mahtavan mehevät kesäkurpitsaviipaleet ja raikas dippi ovat hyvänmielen välipala.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 5 annosta

Dippikastike

Leivitetyt kesäkurpitsat

  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 2 tl suolaa

Friteeraustaikina

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl maissijauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl vettä
  • 1 kananmuna
  • 2 dl pecorino-juustoa hienoksi raastettuna
  • 3 dl korppujauhoja
  • 1½ dl rypsiöljyä

Tee näin:

Tee näin:

Tee dippi. Pese lime huolella. Raasta puolikkaan limen kuori hienoksi ja purista mehu. Kaada Arla Keittiö Crème fraîche kulhoon ja lisää joukkoon limen kuori ja mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna mintunlehdet ja ruohosipuli. Kaada ne crème fraîchen joukkoon ja sekoita. Laita jääkaappiin maustumaan. Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne noin 1,5-2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Itketä kurpitsoista liika neste pois. Levitä ne talouspaperille ja ripottele päälle suolaa noin 1 teelusikan verran. Kun kurpitsat ovat itkettyneet noin 10 minuuttia, kuivaa ne paperilla, käännä ja toista. Tee seuraavaksi friteeraustaikina. Sekoita vehnäjauho ja maissijauho keskenään, lisää suola. Kaada joukkoon vesi samalla vispaten. Lisää lopuksi muna ja vispaa tasaiseksi. Anna turvota ainakin 10 minuuttia. Raasta pecorino hienoksi raasteeksi. Sekoita korppujauhot ja pecorino keskenään erillisessä kulhossa. Kuumenna pannulla noin 1,5 dl rypsiöljyä. Öljyä tulee olla sen verran, että kurpitsat mahtuvat uppoamaan puoliksi öljyyn. Pyöräytä kurpitsaviipaleet ensin taikinassa, sitten korppujauhoissa ja laita pannulle paistumaan, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta viipaleet paistamisen jälkeen talouspaperille, jotta liika rasva imeytyy pois. Tarjoa paistetut kesäkurpitsat heti lime-minttu Crème fraîchen kanssa.