Paistetut vihreät kurpitsat ja lime-minttu Crème fraîche
  • Arla
  • Reseptit
  • Paistetut vihreät kurpitsat ja lime-minttu Crème fraîche

Paistetut vihreät kurpitsat ja lime-minttu Crème fraîche

Mahtavan mehevät kesäkurpitsaviipaleet ja raikas dippi ovat hyvänmielen välipala.

Tee näin:

Dippikastike
  • Tee ensin dippikastike ja seuraavaksi paistetut vihreät kurpitsat. Pese lime huolella. Raasta puolikkaan limen kuori hienoksi ja purista mehu. Kaada Arla Keittiö Crème fraîche kulhoon ja lisää joukkoon limen kuori ja mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna mintunlehdet ja ruohosipuli. Kaada ne crème fraîchen joukkoon ja sekoita. Laita jääkaappiin maustumaan.
Leivitetyt kesäkurpitsat
  • Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne noin 1,5-2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Itketä kurpitsoista liika neste pois. Levitä ne talouspaperille ja ripottele päälle suolaa noin 1 teelusikan verran. Kun kurpitsat ovat itkettyneet noin 10 minuuttia, kuivaa ne paperilla, käännä ja toista. Tee seuraavaksi friteeraustaikina.
Friteeraustaikina
  • Sekoita vehnäjauho ja maissijauho keskenään, lisää suola. Kaada joukkoon vesi samalla vispaten. Lisää lopuksi muna ja vispaa tasaiseksi. Anna turvota ainakin 10 minuuttia. Raasta pecorino hienoksi raasteeksi. Sekoita korppujauhot ja pecorino keskenään erillisessä kulhossa.
Kurpitsojen friteeraus
  • Kuumenna pannulla noin 1,5 dl rypsiöljyä. Öljyä tulee olla sen verran, että kurpitsat mahtuvat uppoamaan puoliksi öljyyn. Pyöräytä kurpitsaviipaleet ensin taikinassa, sitten korppujauhoissa ja laita pannulle paistumaan, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta viipaleet paistamisen jälkeen talouspaperille, jotta liika rasva imeytyy pois. Tarjoa paistetut kesäkurpitsat heti lämpiminä lime-minttu Crème fraîchen kanssa.
Valmis!

Ainekset

Dippikastike
Limetti kuori ja mehu
½
1 prk
Suolaa
ripausta
Mustapippuria
ripausta
Minttua hienonnettuna
1 dl
Ruohosipulia hienonnettuna
½ dl
Leivitetyt kesäkurpitsat
Keskikokoista kesäkurpitsaa
2
Suolaa
2 tl
Friteeraustaikina
Vehnäjauhoa
1 dl
Maizenaa
1 dl
Suolaa
½ tl
Vettä
1½ dl
Kananmuna
1
Pecorino-juustoa hienoksi raastettuna
2 dl
Korppujauhoja
3 dl
Rypsiöljyä
1½ dl