Parsakaaliranskalaiset voi valmistaa muutenkin kuin airfryerillä. Voit nauttia näistä herkullisista, paneroiduista parsakaaliranskalaisista paistamalla ne tavallisessa uunissa. Prosessi on hieman erilainen, ja vaikka ranskalaisista ei ehkä tule yhtä rapeita kuin airfryerissa paistetuista, niistä tulee silti herkullisia. Aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista niitä 220 °C:ssa esilämmitetyssä uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita. Jos haluat klassisen friteeratun rakenteen, voit myös paistaa paneroidut parsakaaliranskalaiset öljyssä. Kuumenna öljy, esimerkiksi kasviöljy, syvässä pannussa tai kattilassa noin 175 °C:een. Paista parsakaalitikut erissä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita, valuta paperipyyhkeen päällä ja nauti!
Parsakaaliranskalaiset ovat herkullinen vaihtoehto tavallisille ranskalaisille tai bataattiranskalaisille. Lue lisää alta!
Parsakaalia varsi (n. 250g)
|
2 |
---|---|
Oliiviöljyä
|
1 tl |
Maizenaa
|
1 tl |
Valkosipulijauhetta
|
½ tl |
Merisuolaa
|
¼ tl |
Pankojauhoa
|
1 rkl |
Cheddarjuustoa
|
2 rkl |
Rapeat parsakaaliranskalaiset ovat herkullinen lisuke lukemattomille aterioille, jotka vaihtelevat voileivistä ja hampurilaisista paahdettuun kanaan, mereneläviin ja grilliruokiin. Se, että parsakaaliranskalaiset on vielpä helppo ja nopea valmistaa, on hieno bonus.
Rapean parsakaalin valmistaminen airfryerissa auttaa tiivistämään ja tehostamaan kirkkaan vihreän vihanneksen luonnollisia makuja. Kypsennyksen aikana parsakaalin luontaiset, maanläheiset ja hieman kitkerät vivahteet korostuvat ja luovat monipuolisen makuprofiilin yhdessä kotitekoisen paneroinnin kanssa.
Pankojauhopäällyste antaa rapean rakenteen, kun taas sisäpuolella oleva parsakaali säilyttää murean ja hieman rapean koostumuksensa. Makujen yhdistelmä on ihastuttava.
Se maistuu pääasiassa suolaiselta, ja valkosipulijauhe ja cheddarjuusto tuovat siihen täyteläisyyttä. Valkosipulijauhe antaa ranskalaisiin hienovaraista makua ja syvyyttä, mikä parantaa kokonaismakua. Cheddar-juusto puolestaan antaa hieman suolaisen ja pähkinäisen sävyn, joka tasapainottaa parsakaalin luonnollista makeutta ihanasti.
Parsakaaliranskalaisista saa loistavia ranskalaisia, mutta kuten tiedät, ranskalaisista tulee entistä parempia dippikastikkeen avulla. Klassinen dippi kaikenlaisille ranskalaisille on chilimajoneesi , joka on valmistettu vihreästä chilipaprikasta ja sriracha-kastikkeesta. Tuloksena on maukas ja hyvin dippaamiseen soveltuva majoneesi, joka on uskomattoman raikas ja sisältää myös hieman tulisuutta.
Toinen kotitekoinen dippi, jota voit kokeilla, on jalapenodippi . Tämä smetanapohjainen dippikastike on uskomattoman täyteläinen ja pehmeä, ja siinä on marinoituja jalapenoja, limen kuorta, korianteria ja hieman hunajaa.
Jos haluat parantaa näiden jo valmiiksi herkullisten pankojauhoilla paneroitujen parsakaaliranskalaisten makua, harkitse lisämausteiden lisäämistä. Esimerkiksi sipulijauhe voi antaa makuprofiilia täydentävän suolaisen ja toisaalta hieman makean maun.
Toinen hyvä vaihtoehto on savustettu tai makea paprika, joka tuo ranskalaisiin ripauksen lämpöä ja lievää savuisuutta. Lisää cayennepippuria, jos pidät hieman tulisuudesta ja mausteisesta potkusta, jotta kokkaus pysyy mielenkiintoisena.
Suosittelemme myös kokeilemaan kuivattuja yrttejä, kuten persiljaa, tilliä tai korianteria, tuomaan tuoreutta ja yrttisyyttä. Italialaisvaikutteinen sekoitus kuivattuja yrttejä, kuten basilikaa, oreganoa, timjamia ja rosmariinia, voi tuoda ranskalaisiin herkullisen välimerellisen vivahteen. Vaihtoehtoisesti voit ripotella tuoreita yrttejä vasta airfryer-kypsennyksen jälkeen, jolloin ranskalaiset saavat raikkaan lisän makuunsa.