Pinaattimunakas

Pinaattimunakas

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Herkullinen pinaattimunakas maistuu vaikkapa lounaaksi tai välipalaksi. Tarjoile salaatin kera!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Tee näin:

Tee näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista se pehmeäksi ja kiiltäväksi voissa ja rypsiöljyssä paprikajauheen ja muskottipähkinöiden kera, paistinpannussa, mieluiten valurauta, noin 25 cm halkaisijaltaan. Laita sipulit kulhoon.

2. Purista pinaatti hyvin. Jaa kananmunat keltuaisiin ja valkuaisiin. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Laita keltuaiset kulhoon sipulin kanssa ja lisää pinaatinlehdet, rahka, suurin osa juustosta ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Käännä sekaan valkuaisvaahto.

3. Kuumenna uuni 250°C (grillivastus). Paista munakasta miedolla lämmöllä voissa ja rypsiöljyssä pannulla noin 10 minuuttia. Ripottele päälle cayennenpippuri ja loput juustosta ja ruskista uunissa 3-5 minuuttia. Tarjoile heti.