Kasviscurry

Kasviscurry

45 minuuttia
Kasviscurry on herkullinen arkiruoka, johon tulee kukkakaalia ja kikherneitä. Voin käyttö mausteisessa kasviscurryssä kohottaa makuja. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Kasviscurry
  • Käsittele ensin kukkakaali. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Leikkaa varsi paloiksi.
  • Hienonna aprikoosit. Siirrä sivuun ja säästä myöhempää varten.
  • Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulit. Kuori ja hienonna inkivääri ja kurkuma.
  • Paista sipuli, valkosipuli, inkivääri, kurkuma, curry ja cayennepippuri voissa matalalla lämmöllä noin 5 minuutin ajan.
  • Lisää kukkakaali, aprikoosit, tomaatit, kookoskerma ja suola. Sekoita kasviscurryä ja puolita tomaatteja hieman kauhalla.
  • Anna kasviscurryn keittyä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Huuhtele ja lisää kikherneet.
  • Tarjoile kasviscurry riisin ja jogurtin kera.
Valmis!
Vinkki

Halutessasi voit valmistaa kasviscurrylle myös kevyen salaatin lisukkeeksi. Raasta salaattiin lanttua ja sekoita maapähkinöiden kanssa.

Ainekset

Kasviscurry
Kukkakaalia
n. 400 g
Kuivattuja aprikooseja, suolattomia
10 kpl
Sipulia
1
Valkosipulinkynsiä
3
Tuoretta inkivääriä
2 rkl
Tuoretta kurkumaa (tai 1 tl kuivattua kurkumaa)
1 rkl
Currya
1½ rkl
Cayennepippuria, jos pidät vahvasta mausta
1 maustemitallinen
25 g
Säilykekirsikkatomaatteja
1 prk
Kookoskermaa
400 g
Suolaa
1½ tl
Kikherneitä
380 g
Tarjoiluun
Keitettyä riisiä
2 dl
Lisää herkullisia ideoita
Kukkakaalicurry
30 minuuttia
Kukkakaalicurry
(12)
Dal Makhani
30 minuuttia
Dal Makhani
(1)
Kasvisgratiini
1 tunti
Kasvisgratiini
(19)