Monet kasvikset sopivat puhdistettuina ja pilkottuina dippailtaviksi sellaisenaan. Dippi syntyy hetkessä Arla Lempi kermaviilistä. Sekoita joukkoon silputtuja yrttejä tai tsatsikin tapaan raastettua ja mehustaan valutettua kurkkua tai puristettuja valkosipulin kynsiä.
Keitot ovat parasta syysruokaa
Ilmojen viilentyessä maistuvat pehmeät ja ruokaisat keitot. Kermainen kantarellikeitto on alkusyksyn ehdoton ykkösresepti. Vain kolmen raaka-aineen kurpitsakeitto on helppo, mutta sitäkin maukkaampi sesonkiruoka. Erilaisten keittojen maku pyöristyy Arla Lempi ruokakermalla tai Fraîche -kermalla. Ripottele keittoannosten pinnalle paahdettuja kasvislastuja ja -viipaleita tai pähkinöitä. Ruokaisamman keitosta saat, kun lisäät päälle hieman raejuustoa.
Kevennä kasviksilla
Lisää juuresraasteita jauheliharuokiin, piristä pastakastikkeita tuoreilla kasviksilla. Kala kypsyy meheväksi uunissa tai grillissä, kun laitat sen nyyttiin voinokareilla viimeistellylle juurespedille. Ja toki kasvikset ja hedelmät kuten omenat sopivat lihankin seuraan – joko samaan pataan tai vuokaan tai erikseen lisukkeina tarjottaviksi. Ruokavalio kevenee ja monipuolistuu kuin itsestään. Lisukkeina maistuvat paloitellut, uunissa rapeiksi paahdetut tai al dente -kypsiksi kiehautetut juurekset. Valele ne lopuksi voisulalla, johon olet silpunnut mieleistäsi yrttiä tai raastanut sitruunan tai limetin kuorta. Pienet lämpiminä tarjottavat punajuuret saavat somisteekseen salviavoinapin tai sinihomejuustoa joko sellaisenaan tai kermaviiliin murusteltuna.
Hyödynnä sadon marjat ja omenat
Puutarhan ja metsän antimista pyöräytät nopeasti näyttäviä jälkiruokia. Vaahdota kakkupohjan päällysteeksi Arla kuohukermaa ja laita koristeeksi roppakaupalla erilaisia marjoja. Hunajalla maustettu kermavaahto puolestaan kohottaa klassisen marjakiisselin uusiin ulottuvuuksiin.
Inspiraatiota sadonkorjaajan keittiöön: