Omenahärkää

Omenahärkää

Arvioi

(1)

Omenahärkä on ylellinen liharuoka, joka syntyy käden käänteessä.

Ainekset

Annokset
  • 600 g häränfileetä
  • 800 g mustajuuria
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 rkl tuoretta timjamia silputtuna
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 kiinteää omenaa
  • 4 tl ruokosokeria
  • 4 tl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 salottisipulia
  • 1 pieni palsternakka
  • 2 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 5 rouhittua katajanmarjaa
  • 1 rkl vasikanfondia

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuori mustajuuret ja pilko ne 10 cm:n pituisiksi paloiksi. Mausta mustajuuret öljyllä, timjamilla, suolalla ja pippurilla ja laita uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Puolita omenat ja poista siemenkota. Laita 1 tl voita ja 1 tl sokeria jokaiselle omenanpuolikkaalle. Laita omenat uunivuokaan mustajuurien kanssa ja paista vielä noin 15 minuuttia. Kuori sipulit ja palsternakat ja pilko pieniksi palasiksi. Sekoita kerma, katajanmarjat ja vasikkafondi kattilassa. Lisää sipuli ja palsternakka ja keitä, kunnes palsternakka on pehmeää. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Laimenna tarvittaessa vedellä. Paloittele liha neljäksi pihviksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista voissa pannulla noin 2 minuuttia per puoli. Tarjoa härkä mustajuurten ja omenoiden sekä kastikkeen kera.