Omenahärkää

Omenahärkää

Omenahärkä on ylellinen liharuoka, joka syntyy käden käänteessä. Tutustu reseptiin!

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuori mustajuuret ja pilko ne 10 cm:n pituisiksi paloiksi. Mausta mustajuuret öljyllä, timjamilla, suolalla ja pippurilla ja laita uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Puolita omenat ja poista siemenkota. Laita 1 tl voita ja 1 tl sokeria jokaiselle omenanpuolikkaalle. Laita omenat uunivuokaan mustajuurien kanssa ja paista vielä noin 15 minuuttia. Kuori sipulit ja palsternakat ja pilko pieniksi palasiksi. Sekoita kerma, katajanmarjat ja vasikkafondi kattilassa. Lisää sipuli ja palsternakka ja keitä, kunnes palsternakka on pehmeää. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Laimenna tarvittaessa vedellä. Paloittele liha neljäksi pihviksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista voissa pannulla noin 2 minuuttia per puoli. Tarjoa härkä mustajuurten ja omenoiden sekä kastikkeen kera.
Valmis!

Ainekset

Naudan sisäfilee
600 g
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 rkl
Mustajuuria
800 g
Rypsiöljy
½ dl
Tuoretta timjamia silputtuna
2 rkl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
Kiinteää omenoita
2
Ruokosokeria
4 tl
4 tl
Salottisipuleita
2
Pieni palsternakka
1
2 dl
Rouhittua katajanmarjoja
5
Vasikkafondia
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita