Amerikkalainen kurpitsapiirakka

Amerikkalainen kurpitsapiirakka

Amerikkalainen kurpitsapiirakka on oivallinen herkku syksyn juhliin. Kokeile maukasta reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan amerikkalainen kurpitsapiirakka ja tee ensiksi piirakan pohja. Nypi jauhot, sokeri ja voi ryynimäiseksi massaksi. Lisää munankeltuainen ja sekoita taikinaksi.
  • Painele taikina pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Anna tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteiseksi.
  • Valmista kurpitsapiirakan täyte. Keitä kurpitsanpalasia vähäsuolaisessa vedessä 5-8 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta kaikki vesi pois.
  • Sekoita kurpitsa hienoksi soseeksi esim. mikserillä ja anna seoksen jäähtyä hieman.
  • Lisää munat yksi kerrallaan. Lisää loput ainekset ja kaada seos vuokaan.
  • Paista amerikkalainen kurpitsapiirakka uunin alaosassa 40–50 minuuttia.
  • Kun kurpitsapiirakka on kypsä, ota se pois uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  • Siivilöi jäähtyneen piirakan päälle hieman tomusokeria ja tarjoile valmis amerikkalainen kurpitsapiirakka kermavaahdon kanssa.
Valmis!

Ainekset

Vehnäjauhoja
3 dl
Sokeria
2 rkl
125 g
Kananmunan keltuainen
1
Täyte
Kurpitsaa karkeasti pilkottuna
400 g
Kananmunia
2
Sokeria
2 dl
Kanelia
1 tl
Jauhettua inkivääriä
1 tl
Suolaa
1 ripaus
Vehnäjauhoa
2 rkl
2 dl
Lisää herkullisia ideoita
Kurpitsainen pullavanukas
50 minuuttia
Kurpitsainen pullavanukas
(2)