Amerikkalainen kurpitsapiirakka

Amerikkalainen kurpitsapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(133)

Amerikkalainen kurpitsapiirakka on oivallinen herkku syksyn juhliin. Kokeile maukasta reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 palaa

Täyte

  • 400 g kurpitsaa karkeasti pilkottuna
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 ripaus suolaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita valmistamaan amerikkalainen kurpitsapiirakka ja tee ensiksi piirakan pohja. Nypi jauhot, sokeri ja voi ryynimäiseksi massaksi. Lisää munankeltuainen ja sekoita taikinaksi. Painele taikina pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Anna tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteiseksi. Valmista kurpitsapiirakan täyte. Keitä kurpitsanpalasia vähäsuolaisessa vedessä 5-8 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta kaikki vesi pois. Sekoita kurpitsa hienoksi soseeksi esim. mikserillä ja anna seoksen jäähtyä hieman. Lisää munat yksi kerrallaan. Lisää loput ainekset ja kaada seos vuokaan. Paista amerikkalainen kurpitsapiirakka uunin alaosassa 40–50 minuuttia. Kun kurpitsapiirakka on kypsä, ota se pois uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
3. Siivilöi jäähtyneen piirakan päälle hieman tomusokeria ja tarjoile valmis amerikkalainen kurpitsapiirakka kermavaahdon kanssa.

Lisää herkullisia ideoita