Kurpitsa-banaanikuppikakut

Kurpitsa-banaanikuppikakut

Nämä pehmeät ja suloisen makeat kuppikakut sopivat syksyiseen herkkuhetkeen ja ovat oiva kaveri kahvikupillisen seuraksi.
Arvioi (7)

Minun arvosanani

Kurpitsa-banaanikuppikakut

Nämä pehmeät ja suloisen makeat kuppikakut sopivat syksyiseen herkkuhetkeen ja ovat oiva kaveri kahvikupillisen seuraksi.

Reseptistä valmistuu 12 kpl

Ainekset

Italialainen marenki

  • 1 dl vettä
  • 2½ dl sokeria
  • 3 kananmunan valkuaista

Ohjeet

Valmista ensin kurpitsasose keittämällä noin 200 g kurpitsapaloja vedessä kypsäksi. Valuta ja soseuta kurpitsat. Anna soseen jäähtyä. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Öljyä kevyesti muffinivuoat. Muussaa banaani haarukalla ja sekoita joukkoon kurpitsasose. Sekoita joukkoon myös Arla Keittiö Laktoositon kermaviili, sulatettu voi ja kananmunat. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Nypi pehmeä sokeri joukkoon siten, että kuiva-aineseos on tasainen. Sekoita kuivat aineet kurpitsa-banaaniseokseen. Jaa seos 12 öljyttyyn muffinivuokaan ja paista 225 asteessa noin 15–20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä paiston jälkeen hetki ennen marengilla kuorruttamista. Valmista muffinsien paistuessa marenki. Laita vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna seos 120-asteiseksi. Vaahdota kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kun sokeriliemi on 120-asteinen, kaada seos pikkuhiljaa ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Jatka vaahdottamista kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Lusikoi marenki pursotinpussiin. Voit käyttää pursotinpussina myös kahta päällekkäin laitettua pakastuspussia. Leikkaa pussin päähän pieni reikä ja pursota marengista komea keko muffinien päälle. Paahda marenkiin pinta varovasti kaasupolttimella tai paista uunissa 250 asteessa, kunnes marengit ovat saaneet hieman väriä.

Suositellut tuotteet