Kurpitsa-jogurttileipä

Kurpitsa-jogurttileipä

Kurpitsaleipä on syksyinen herkku, joka saa mehevyyttä luonnonjogurtista.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Kurpitsa-jogurttileipä

Kurpitsaleipä on syksyinen herkku, joka saa mehevyyttä luonnonjogurtista.

Annoslukumäärä
  • 200 g kurpitsaa
  • 10 g hiivaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kurpitsapyreetä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl Ingman luonnonjogurttia
  • 1 tl salviaa
  • 1 tl suolaa
  • 9 dl jauhoja (n. 540 g)

Ohjeet

Aloita valmistamalla kurpitsasose. Kuori kurpitsa ja leikkaa se paloiksi. Keitä paloja kevyesti suolatussa vedessä, kunnes kurpitsa on pehmennyt. Kaada vesi pois ja muussaa kurpitsa tasaiseksi soseeksi. Murenna hiiva kulhoon. Lisää joukkoon vesi, kurpitsasose, rypsiöljy, jogurtti, salvia, suola ja suurin osa jauhoista. Alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan nousta jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Laita taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja kauli siitä noin 2 cm paksu levy. Jaa levy 12 kappaleeseen, kukin pala noin 3 x 5 cm. Aseta leivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota vielä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista uunin keskiosassa 10-12 minuuttia. Tarjoile kurpitsaleipä voin kera.

Suositellut tuotteet