Amerikkalainen omenapiirakka

Amerikkalainen omenapiirakka

Amerikkalainen omenapiirakka on ihana herkku, joka valmistuu käden käänteessä syksyn tuoreista omenoista.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Amerikkalainen omenapiirakka

Amerikkalainen omenapiirakka on ihana herkku, joka valmistuu käden käänteessä syksyn tuoreista omenoista.

Reseptistä valmistuu 6 annosta

Täyte

  • 6 hapanta omenaa
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 tl kanelia tai kardemummaa
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 75 g keltaisia rusinoita

Tarjoiluun

  • 2 dl Arla kuohukermaa laktoositon

Ohjeet

Taikina: Sekoita paloiteltu voi ja jauhot kulhossa. Lisää kananmuna ja vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Muotoile taikina palloksi, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi. Vuoraa piirakkavuoka (ø noin 22 cm) taikinalla. Leikkaa reunat noin 2 cm:n etäisyydeltä vuoan reunasta, jotta taikina riittää kannen sulkemiseen. Kaulitse piirakan kansi ja jätä työlaudalle odottamaan. Täyte: Kuori ja halkaise omenat ja poista siemenkota. Viipaloi omenat kulhoon. Sekoita joukkoon rusinat, ruokosokeri, kaneli/kardemumma ja maissitärkkelys. Kaada täyte vuokaan. Peitä täyte taikinakuorella ja painele reunat kuoren päälle. Sivele taikinakuori kylmällä vedellä ja ripottele pinnalle sokeria. Paista piirakkaa 45 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Jos piirakka ruskistuu liikaa paistamisen aikana, peitä vuoka alumiinifoliolla. Tarjoa omenapiirakka kermavaahdon kera.

Suositellut tuotteet