Omenaletut ja karamellikermaa

Omenaletut ja karamellikermaa

Nämä ylelliset letut maistuvat ihanasti omenalta ja karamellilta!

Tee näin:

Lettutaikina
  • Sekoita kananmunat, sokeri, suola ja vesi keskenään. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää maito ja anna taikinan turvota leivinliinalla peitettynä noin 20 minuuttia.
Karamellikerma
  • Laita sokeri pannulle tasaiseksi kerrokseksi (ø n. 21 cm). Sulata sokeri koko ajan sekoitellen ensin pari minuuttia kuumemmalla lämmöllä ja laske sitten hieman lämpötilaa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Jos karamelliin jää paakkuja, anna seoksen vetäytyä hetki, niin paakut sulavat itsestään. Kaada karamelli tarjoilukulhoon ja laita jääkaappiin. Ennen tarjoilua vaahdota kerma ja sekoita karamelli vaahdon joukkoon.
Omenat
  • Kuullota omenakuutiot voissa pannulla. Ripottele päälle ruokosokeri ja paista hetki. Nosta pannu liedeltä ja kaada etikka omenoiden päälle.
Letut
  • Kaada 0,5 dl taikinaa pienelle, kuumalle pannulle (ø n. 14 cm). Paista lettu kullanruskeaksi molemmin puolin. Nosta lettu lämpimälle vadille folion alle, jotta se pysyy lämpimänä. Paista loput letut samalla tavalla, taikinasta tulee noin 8 lettua. Jaa omenalohkot letuille, rullaa letut kiinni ja lado rullat uunivuokaan. Ripottele pinnalle ruokosokeria. Ennen tarjoilua grillaa letturullia noin 3 minuuttia uunin ylätasolla. Tarjoa kylmän karamellikerman kera.
Valmis!
Vinkki

Omenasiiderietikan sijaan voit käyttää 2 rkl sitruunamehua tai 1 rkl calvadosta.

Vinkki

Isompia, perinteisiä räiskäleitä voit valmistaa lettutaikinan reseptillä.

Ainekset

Lettutaikina
Kananmunia
2
Ruokosokeria
3 rkl
Suolaa
½ tl
Kylmää vettä
1 dl
Vehnäjauhoja (n. 1 dl)
60 g
2 dl
Karamelli
Ruokosokeria
5 rkl
Vettä
1 dl
Marinoidut omenat
25 g
Kuorittua omenoita kuutioina, n. 400 g
3
Ruokosokeria
2 rkl
Omenaviinietikkaa
1 rkl
Letut
25 g
Ruokosokeria
1 rkl
Karamellikerma
2 dl