Omenaletut ja karamellikermaa

Omenaletut ja karamellikermaa

Nämä ylelliset letut maistuvat ihanasti omenalta ja karamellilta!
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Omenaletut ja karamellikermaa

Nämä ylelliset letut maistuvat ihanasti omenalta ja karamellilta!

Annoslukumäärä

Lettutaikina

  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl kylmää vettä
  • 60 g vehnäjauhoja (n. 1 dl)
  • 2 dl Arla kevytmaitoa

Karamelli

  • 5 rkl ruokosokeria
  • 1 dl vettä

Marinoidut omenat

Letut

Karamellikerma

Ohjeet

Lettutaikina: Sekoita kananmunat, sokeri, suola ja vesi keskenään. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää maito ja anna taikinan turvota leivinliinalla peitettynä noin 20 minuuttia. Karamelli: Laita sokeri pannulle tasaiseksi kerrokseksi (ø n. 21 cm). Sulata sokeri koko ajan sekoitellen ensin pari minuuttia kuumemmalla lämmöllä ja laske sitten hieman lämpötilaa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Jos karamelliin jää paakkuja, anna seoksen vetäytyä hetki, niin paakut sulavat itsestään. Kaada karamelli tarjoilukulhoon ja laita jääkaappiin. Pese pannu. Omenat: Kuullota omenakuutiot voissa pannulla. Ripottele päälle ruokosokeri ja paista hetki. Nosta pannu liedeltä ja kaada etikka omenoiden päälle. Letut: Kaada 0,5 dl taikinaa pienelle, kuumalle pannulle (ø n. 14 cm). Paista lettu kullanruskeaksi molemmin puolin. Nosta lettu lämpimälle vadille folion alle, jotta se pysyy lämpimänä. Paista loput letut samalla tavalla, taikinasta tulee noin 8 lettua. Jaa omenalohkot letuille, rullaa letut kiinni ja lado rullat uunivuokaan. Ripottele pinnalle ruokosokeria. Karamellikerma: Vaahdota kerma ja sekoita karamelli vaahdon joukkoon. Ennen tarjoilua: Grillaa letturullia noin 3 minuuttia uunin ylätasolla. Tarjoa kylmän karamellikerman kera. Vinkki: Omenasiiderietikan sijaan voit käyttää 2 rkl sitruunamehua tai 1 rkl calvadosta.

Vinkit

Isompia, perinteisiä räiskäleitä voit valmistaa <a href="http://www.arla.fi/reseptit/lettutaikina/">lettutaikinan reseptillä</a>.

Suositellut tuotteet