Kurpitsa-lihapata

Kurpitsa-lihapata

Kurpitsa-lihapata on herkullinen ja maistuva ruoka, joka tutustuttaa sinut aasialaiseen keittiöön. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/kurpitsa-lihapata/

Tee näin:

  • Poista kurpitsapalasta siemenet ja pehmeää keskustaa. Kuori ja kuutioi hedelmäliha.
  • Leikkaa porsaan sisäfilee viipaleiksi. Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihaviipaleet. Ripota lihalle mausteeksi hiukan suolaa ja pippuria.
  • Lisää paistamisen loppuvaiheessa pannulle sipuli ja valkosipulinkynnet hienonnettuna. Lisää pannulle pari desilitraa vettä ja anna kiehua hiljalleen, kunnes liha on kypsää.
  • Kuumenna sillä aikaa kattilassa vettä ja kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuori ja lohko tomaatit.
  • Poista siemenet paprikasta ja kuutioi paprika. Halkaise chili ja leikkaa suikaleiksi.
  • Lisää pannulle kurpitsakuutiot ja muut kasvikset. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes kurpitsa on sopivasti pehmennyt, mutta ei ylikypsää.
  • Lisää kerma sekä mausteet. Kuumenna ja tarkista maku, mausta tarvittaessa lisää. Tarjoa riisin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Keltaista kurpitsaa
800 g
Porsaan sisäfilee
500 g
2 rkl
Sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
2
Tomaatteja
3
Punainen paprika
1
Punainen chili
1
2 dl
Makeaa chilikastiketta
3 rkl
Suolaa
1 tl
Mustapippurirouhetta
½ tl
Lisää herkullisia ideoita
Helppo lihapata
60+ min
Helppo lihapata
(21)