Helppo lihapata

Helppo lihapata

Arvioi

(14)

Tämä mausteinen ja helppo lihapata lämmittää mukavasti iltojen pimentyessä.

Ainekset

Annokset
  • 600 g luutonta naudanlihaa
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • ½ purjoa
  • 1 tl suolaa
  • 10 kpl maustepippureita
  • 5 valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Tee näin:

Tee näin:

Leikkaa liha noin 2x2 cm kuutioiksi. Ruskista lihat erissä voissa pannulla. Kuori sipuli ja porkkana, ja huuhtele purjo. Viipaloi sipuli, porkkana ja purjo. Lisää sipuli, suola, mausteet ja vesi pannulle. Kiehauta ja hauduta 45 minuuttia. Lisää porkkanat ja purjo, ja hauduta vielä 15 minuuttia tai kunnes liha on mureaa. Suurusta sekoittamalla jauhot pieneen määrään vettä ja lisäämällä se pataan. Hämmennä ja keitä 3-5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lihapata keitettyjen perunoiden, marinoitujen punajuurten ja jogurttilusikallisen kera.