Vaniljainen omenapiirakka

Vaniljainen omenapiirakka

Syksyn kestosuosikki omenapiirakka maistuu kaikenikäisille. Erityisen ihanan tästä piirakasta tekee vaniljasokeri ja runsas kanelihuntu.

Tee näin:

  • Vatkaa kananmunia ja sokeria käsin hetki. Lisää vaniljakastike sekä kuivat aineet. Sekoita. Lisää lopuksi pehmeä, huoneenlämpöinen rasva ja sekoita hyvin. Taputtele taikina jauhojen avulla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sekoita rahka, kananmunat ja sokerit keskenään. Levitä rahka taikinan päälle. Pese omenat ja kuori ne. Viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet rahkan päälle. Siivilöi päälle kanelia. Paista omenapiirakkaa 200 asteessa noin 20 min.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Ainekset

Pohja
Kananmunaa
2
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
7 dl
Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2½ dl
Leivinjauhoja
4 tl
160 g
Täyte
Sokeria
1 dl
Kanelia
2 tl
Kananmunaa
2
500 g
Vaniljasokeria
2 tl
Omenoita
1 kg
Lisää herkullisia ideoita
Omenapiirakka pellillinen
45 minuuttia
Omenapiirakka pellillinen
(4)