Hemmottele äitiä herkuilla

Äitienpäivä

Nyt on vihdoin aika juhlia kaikkia äitejä! Vietä herkullinen äitienpäivä ja inspiroidu mitä ihanimmista äitienpäivään sopivista resepteistä. Yllätä äiti sänkyynkannetulla aamiaisella, koko perheen yhteisellä brunssilla tai vaikkapa itseleivotulla kakulla! Äitienpäivää vietetään aina jokaisen toukokuun toisena sunnuntaina.

Äitienpäiväkakku

Äitienpäivä on perinteisesti se päivä, jota varten äidille tehdään äitienpäiväkakku. Olemme Arlalla suunnitelleet useita erilaisia äitienpäiväkakkuja, koska äitejä on erilaisia ja heillä on erilaiset maut. Ihanan suklainen ja täyteläinen äitienpäiväkakku on näyttävä ja sopii nimenomaan suklaan ystävälle. Perinteisistä kermakakuista pitävälle äidille kermatäytekakku on hyvä valinta. Jos taas haluat yllättää äitisi ei-niin-perinteisellä kakulla, niin kokeile juhlavaa ja herkullista mango-pavlovaa, siitä saattaa tulla myös sinun uusi suosikkisi.

Jos äitisi ei ole kakkujen ystävä, voit yllättää hänet ihanan herkullisilla leivonnaisilla. Miten olisi vaniljaiset dallaspullat tai näyttävät pinkit samppanjamuffinssit?

Tarjoile äidille aamiainen tai brunssi

Koska äitienpäivä on kaikkien äitien hemmottelupäivä, mitäs jos valmistaisit äidille aamiaisen tai herkullisen äitienpäiväbrunssin ihan itse? Tämä yllätys on varmasti äidin mieleen!

Toukokuussa on saatavilla tuoretta parsaa, josta voit valmistaa herkullisen parsaomeletin tai parsaa parmankinkun kanssa. Ruokaisat salaatit sopivat myös osaksi äitienpäiväbrunssia. Kokeile ihanaa bulgursalaattia mansikoiden kanssa tai maukasta papu-kinkkusalaattia. Jos äitisi ei syö lihaa saat papukinkkusalaatista maukkaan kasvisversion jättämällä ilmakuivatun kinkun pois. Brunssin kruunaavat amerikkalaiset pannukakut tai rapeat täytetyt crepit.

Äitienpäivä herkkulounaan merkeissä

Tältä sivulta löydät myös keväiset reseptit äitienpäivälounasta silmällä pitäen. Hyödynnä kauden kasvikset raikkaissa salaateissa. Jos äitisi on kanan ystävä voit tarjoilla lähelle maukasta raparperikanaa tai mehukasta sitruuna-rosmariinibroileria. Jos taas haluat yllättää äitisi jollain ihan erilaisella lounasvaihtoehdolla, voit kokeilla esimerkiksi turkkilaista menemen-pannua. Tämä menemen ei sisällä lihaa.

Löydä omalle äidillesi sopivat herkut ja varmista, että hän saa nauttia ihanasta äitienpäivästä. Tutustu resepteihin!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat