Fragilité eli pähkinämarenki-mokkakakku

Fragilité eli pähkinämarenki-mokkakakku

2 tuntia
Herkullinen Fragilité eli pähkinämarenki-mokkakakku kruunaa jälkiruokapöydän. Tarjoile Fragilité kahvin kanssa. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/fragilite-eli-pahkinamarenki-mokkakakku/

Tee näin:

Marenkipohjat
  • Valmista ensiksi marenkipohjat. Pyöräytä sokeri (200 g) ja paahdetut hasselpähkinät (200 g) leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneessa sileäksi.
  • Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi kulhossa. Lisää loput sokerista (100 g) sekä suola vaahtoon vähän kerrallaan samalla vatkaten noin 3 minuuttia. Valmis marenkiseos on sitkeää ja kiiltävää. Käytä esimerkiksi sähkövatkainta.
  • Kaada hasselpähkinä-sokeriseos varovasti marenkiseoksen joukkoon.
  • Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen.
  • Aseta leivinpaperi leivinpellille ja piirrä ympyrä (halkaisija noin 24 cm), käytä esimerkiksi lautasta mallina. Toista kaksi kertaa.
  • Levitä marenkiseosta kolmeen ympyrään. Ripottele yhden marenkipohjan päälle hienonnettuja hasselpähkinöitä.
  • Laita kaikki kolme marenkipohjaa yhtä aikaa uuniin. Paista marenkipohjia noin 1 tunti. Vaihda peltien paikka paiston puolivälissä ja pyöräytä pellit ympäri. Sammuta uuni ja anna marenkipohjien seistä jälkilämmössä noin 30 minuuttia.
  • Nosta marenkipohjat leivinpapereineen ritilälle ja anna niiden jäähtyä kokonaan. Kun marenkipohjat ovat ritilällä, poista leivinpaperit varovasti.
Mokkakreemi
  • Sillä aikaa, kun marenkipohjat jäähtyvät, valmista Fragilitén mokkakreemi. Vatkaa pehmeä voi kevyesti kulhossa. Lisää tomusokeria ja kahvia samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes mokkakreemi on sileää. Jäähdytä mokkakreemi.
  • Kokoa seuraavaksi fragilité eli pähkinämarenki-mokkakakku. Ota esille tarjoilulautanen. Laita alapohja, niin että käännät marenkipohjan kuivan puolen lautasta vasten. Lisää marenkipohjien väliin mokkakreemiä. Säästä päällimmäiseksi marenkipohja, jossa on hasselpähkinähiutaleita. Laita kakku pakastimeen vähintään 1 tunniksi.
  • Koristele fragilité ennen tarjoilua vadelmilla ja ketunleivällä.
Valmis!

Ainekset

Marenkipohjat
Sokeria
300 g
Paahdettuja ja kuorittuja hasselpähkinöitä
200 g
Munanvalkuaista
8
Suolaa
½ tl
Hasselpähkinöitä hienonnettuna
3 rkl
Mokkakreemi
200 g
Tomusokeri
300 g
Erittäin vahvaa espressoa
3 rkl
Koristeluun
Vadelmia
Ketunleipää
Lisää herkullisia ideoita
Mokkaruudut
40 minuuttia
Mokkaruudut
(9)
Tarte Tatin
45 minuuttia
Tarte Tatin
(14)