Mokkaruudut

Mokkaruudut

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

40 minuuttia

Pehmeät mokkaruudut ihanan kuohkealla suklaakuorrutuksella ovat klassikko herkku. Kokeile helppoa reseptiä ja valmista parhaat suussa sulavat mokkaruudut!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Reseptistä valmistuu 30 palaa

Kuorrutus

Koristeluun

  • ½ dl kookoshiutaleita
  • lisäksi kaakaojauhetta tai pikakahvijauhetta

Lisää herkullisia ideoita

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita valmistamaan mokkaruudut ja laita uuni lämpenemään 175°C asteeseen.

2. Voitele ja jauhota kooltaan n. 30x40 cm korkeareunainen uunipelti tai vuoraa pelti leivinpaperilla.

3. Valmista taikina. Sulata voi kattilassa. Lisää sulan voin joukkoon maito ja anna jäähtyä.

4. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää voi ja maito kuiva-aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Ota mokkaruudut uunista ja anna jäähtyä.

Kuorrute

1. Keitä vahva kahvi sillä aikaa, kun mokkaruudut paistuvat uunissa. Anna valmiin kahvin jäähtyä. Ota voi jääkaapista lämpenemään huoneenlämpöön.

2. Valmista kuorrute sillä aikaa, kun mokkaruudut jäähtyvät. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Sekoita voi ja sokeri keskenään ilmavaksi seokseksi.

3. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon kaakao, kahvi, maito ja suola.

4. Paahda kookoshiutaleita hetki kuivalla paistinpannulla.

5. Levitä kuorrute mokkaruutujen päälle. Ripottele päälle kookoshiutaleet ja halutessasi lisäksi kaakaota tai pikakahvijauhetta.

6. Leikkaa mokkaruudut sopivan kokoisiksi neliöiksi ja tarjoile.

Katso myös nämä