Mokkaruudut

Mokkaruudut

40 minuuttia
Pehmeät mokkaruudut ihanan kuohkealla suklaakuorrutuksella ovat klassikko herkku. Kokeile helppoa reseptiä ja valmista parhaat suussa sulavat mokkaruudut!

Tee näin:

Mokkaruudut
  • Aloita valmistamaan mokkaruudut ja laita uuni lämpenemään 175°C asteeseen.
  • Voitele ja jauhota kooltaan n. 30x40 cm korkeareunainen uunipelti tai vuoraa pelti leivinpaperilla.
  • Valmista taikina. Sulata voi kattilassa. Lisää sulan voin joukkoon maito ja anna jäähtyä.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää vaahto kuiva-aineiden sekaan. Lisää voi ja maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Ota mokkaruudut uunista ja anna jäähtyä.
Kuorrute
  • Keitä vahva kahvi sillä aikaa, kun mokkaruudut paistuvat uunissa. Anna valmiin kahvin jäähtyä. Ota voi jääkaapista lämpenemään huoneenlämpöön.
  • Valmista kuorrute sillä aikaa, kun mokkaruudut jäähtyvät. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Sekoita voi ja sokeri keskenään ilmavaksi seokseksi.
  • Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon kaakao, kahvi, maito ja suola. Paahda kookoshiutaleita hetki kuivalla paistinpannulla.
  • Levitä kuorrute mokkaruutujen päälle. Ripottele päälle kookoshiutaleet ja halutessasi lisäksi kaakaota tai pikakahvijauhetta.
  • Leikkaa mokkaruudut sopivan kokoisiksi neliöiksi ja tarjoile.
Valmis!

Ainekset

225 g
2 dl
Kananmunia
5
Sokeria
4½ dl
Vaniljasokeria
1½ rkl
Kaakaojauhetta
1¼ dl
Leivinjauhoja
3 tl
Vehnäjauhoja
6 dl
Kuorrutus
Tummaa suklaa
200 g
200 g
Sokerikuorrute
6 dl
Kaakaojauhetta
1 dl
Kylmää vahvaa kahvia
¾ dl
2 rkl
Suolaa
1 tl
Koristeluun
Kookoshiutale
½ dl
Lisäksi kaakaojauhe tai pikakahvijauhetta
Lisää herkullisia ideoita