Täytetyt crepit

Täytetyt crepit

1 tunti
Täytetyt crepit eli crepes ovat perinteinen raskalainen herkku. Tässä reseptissä crepesit saavat makua mehevästä rahkasta, appelsiinikastikkeesta ja mintusta.

Tee näin:

Valmista kastike
  • Kastikkeen voi tehdä valmiiksi jo edeltävänä päivänä ja lämmittää juuri ennen tarjoilua. Pese appelsiini huolella ja raasta sen kuori hienoksi raasteeksi.
  • Purista appelsiinista mehu (n. 1,5 dl).
  • Laita voi pannulle sulamaan, lisää sokeri ja anna sen sulaa voin joukkoon.
  • Lisää appelsiininkuoriraaste ja -mehu.
  • Kiehauta seos ensin kovalla lämmöllä ja laske sitten lieden lämpöä keskilämmölle. Anna siirapin paksuuntua hiljalleen kiehuen, välillä hämmentäen, noin 10 minuuttia.
Valmista crepit eli crepes
  • Sekoita jauhot ja tomusokeri.
  • Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa, kunnes seos on tasainen. Anna taikinan asettua 15 minuuttia.
  • Paista crepesit voissa isolla pannulla mahdollisimman ohuiksi ja pitsireunaisiksi. Parhaiten onnistut, kun kaadat kuumalle, voidellulle pannulle taikinaa ja pyörittelet pannua siten, että taikina valuu laajemmalle alueelle pitsireunaksi.
  • Nosta valmiit crepesit isolle lautaselle jäähtymään. Jatka paistoa, kunnes kaikki letut ovat valmiina.
  • Täytä sitten crepesit. Nosta letut yksitellen lautaselle ja laita päälle runsas ruokalusikallinen maustettua rahkaa.
  • Taita crepesit nelinkerroin ja kaada päälle appelsiinisiirappia. Koristele mintunlehdillä.
Valmis!

Ainekset

Crepit eli crepes
5 dl
Jauhoja
4 dl
Kananmunia
4
Suolaa
1 ripaus
Tomusokeria
1 dl
50 g
Appelsiinikastike noin 2 dl
Yhden appelsiinin kuori ja 1,5 dl mehua appelsiineja
2
50 g
Sokeria
1 dl