Macaron-leivokset

Macaron-leivokset

Macaron-leivokset, eli macarons, ovat jokaisen herkkusuun gluteenittomia suosikkeja. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/macaron-leivokset-eli-makronit/

Tee näin:

  • Laita uuni kuumenemaan 150-asteiseksi.
  • Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe kulhoon.
  • Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon vähitellen hieno sokeri voimakkaasti vatkaten. Vatkaamiseen menee noin 5 minuuttia.
  • Sekoita vaahtoon varovasti esim. nuolijalla tomusokeri-mantelijauheseos ja karamelliväri.
  • Pursota tai lusikoi kahdella lusikalla taikinaa leivinpaperille pellille noin 50 samankokoista nokaretta. Anna niiden seistä pellillä noin 15 minuuttia.
  • Nosta sitten pelti uunin alaosaan ja paista kakkuja noin 12 minuuttia. Ne saavat olla keskeltä hieman pehmeitä.
  • Vedä leivinpaperi leivoksineen pelliltä pöydälle heti sen jälkeen, kun otat pellin uunista. Anna kakkujen jäähtyä ja irroita ne vasta sitten leivinpaperilta.
  • Valmista täyte. Laita pehmeä voi kulhoon ja siivilöi päälle tomusokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota seosta sähkövatkaimella, kunnes se on vaaleaa ja kuohkeaa.
  • Vatkaa joukkoon keltuainen ja vadelmahillo.
  • Lisää hiukan karamelliväriä.
  • Levitä puolelle kakkusia täytettä ja paina toiset päälle niin, että valmiit macaron-leivokset näyttävät minihampurilaisilta.
  • Säilytä suljetussa rasiassa jääkaapissa.
Valmis!
Vinkki

Näistä macaron-leivoksista saat suklaisen version kun jätät taikinasta pois karamellivärin ja korvaat sen 2 teelusikallisella kaakaojauhetta, ja täytteessä korvaat vadelmahillon 2 teelusikallisella kaakaojauhetta ja 2 teelusikallisella pikakahvijauhetta.

Ainekset

Kakut
Tomusokeri
4 dl
Mantelijauhoja
125 g
(1,25 dl) munanvalkuaista
3- 4
Sokeria
½ dl
Tippaa punaista elintarvikevärejä
2
Täyte
100 g
Tomusokeria
1½ dl
Vaniljasokeria
1 tl
Kananmunan keltuainen
1
Vadelmahilloa
2 rkl
Muutama tippa punaista elintarvikevärejä
Lisää herkullisia ideoita