Macaron-leivokset eli makronit

Macaron-leivokset eli makronit

Macaron-leivokset, eli makronit, ovat jokaisen herkkusuun suosikkeja.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Macaron-leivokset eli makronit

Macaron-leivokset, eli makronit, ovat jokaisen herkkusuun suosikkeja.

Reseptistä valmistuu 25 kpl

Kakut

  • 4 dl tomusokeria
  • 125 g mantelijauhetta
  • 3- 4 (1,25 dl) kananmunan valkuaista
  • ½ dl sokeria
  • 2 tippaa punaista karamelliväriä

Täyte

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 150-asteiseksi. Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe kulhoon. Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon vähitellen hieno sokeri voimakkaasti vatkaten. Vatkaamiseen menee noin 5 minuuttia. Sekoita vaahtoon varovasti esim. nuolijalla tomusokeri-mantelijauheseos ja karamelliväri. Pursota tai lusikoi kahdella lusikalla taikinaa leivinpaperille pellille noin 50 samankokoista nokaretta. Anna niiden seistä pellillä noin 15 minuuttia. Nosta sitten pelti uunin alaosaan ja paista kakkuja noin 12 minuuttia. Ne saavat olla keskeltä hieman pehmeitä. Vedä leivinpaperi leivoksineen pelliltä pöydälle heti sen jälkeen, kun otat pellin uunista. Anna kakkujen jäähtyä. Irrota kakut jäähtyneinä. Valmista täyte. Laita pehmeä voi kulhoon ja siivilöi päälle tomusokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota seosta sähkövatkaimella, kunnes se on vaaleaa ja kuohkeaa. Vatkaa joukkoon keltuainen ja vadelmahillo. Lisää hiukan karamelliväriä. Levitä puolelle kakkusia täytettä ja paina toiset päälle niin, että valmiit macaron-leivokset näyttävät minihampurilaisilta. Säilytä suljetussa rasiassa jääkaapissa. VINKKI: Täytteeksi sopii myös esim. pähkinäsuklaatahna. Näistä macaron-leivoksista saat suklaisen version kun jätät taikinasta pois karamellivärin ja korvaat sen 2 teelusikallisella kaakaojauhetta, ja täytteessä korvaat vadelmahillon 2 teelusikallisella kaakaojauhetta ja 2 teelusikallisella pikakahvijauhetta.

Suositellut tuotteet