Pistaasimacarons

Pistaasimacarons

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Macaron-leivokset eli makronit (tai macarons) ovat marenkimaisia, ranskalaisia pikkuherkkuja. Nämä macaroon-leivokset maistuvat pistaasilta.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 30 kpl

  • 75 g kuorittuja ja hienonnettuja manteleita
  • 4 dl tomusokeria
  • 50 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 4 kananmunan valkuaista
  • ½ dl sokeria
  • 2 maustemitallista vihreää elintarvikeväriä
  • 100 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1½ dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 25 g kuorittuja ja rouhittuja pistaasipähkinöitä
  • 1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
  • 2 maustemitallista vihreää elintarvikeväriä

Tee näin:

Tee näin:

Hienonna mantelit tehosekoittimessa. Sekoita tomusokeri, mantelit ja pähkinät. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokeri vähän kerrallaan lisäten. Sekoita, kunnes seos muuttuu valkoiseksi ja kiinteäksi. Lisää joukkoon elintarvikeväriä ja vatkaa niin kauan, että väri tasoittuu. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja sotke taikinan joukkoon. Muotoile tai pursota taikinasta noin 60 pientä pyöreää leivosta ja aseta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Anna leivosten seistä vähintään 30 minuuttia ennen paistamista. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Paista uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Laita voi kulhoon. Sekoita joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa. Sekoita joukkoon munankeltuainen, pähkinät, sitruunankuori ja elintarvikeväri. Levitä nokare voiseosta leivospuolikkaiden väliin. Säilytä jääkaapissa.