Pistaasimacarons

Pistaasimacarons

Macaron-leivokset eli makronit (tai macarons) ovat marenkimaisia, ranskalaisia pikkuherkkuja. Nämä macaroon-leivokset maistuvat pistaasilta.

Tee näin:

  • Hienonna mantelit tehosekoittimessa. Sekoita tomusokeri, mantelit ja pähkinät.
  • Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokeri vähän kerrallaan lisäten. Sekoita, kunnes seos muuttuu valkoiseksi ja kiinteäksi.
  • Lisää joukkoon elintarvikeväriä ja vatkaa niin kauan, että väri tasoittuu.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään, ja sotke taikinan joukkoon.
  • Muotoile tai pursota taikinasta noin 60 pientä pyöreää leivosta ja aseta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  • Anna leivosten seistä vähintään 30 minuuttia ennen paistamista.
  • Kuumenna uuni 125 asteeseen.
  • Paista uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Ota pistaasimacaronsit uunista ja anna jäähtyä.
  • Valmista seuraavaksi täyte. Laita voi kulhoon. Sekoita joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa.
  • Sekoita joukkoon munankeltuainen, pähkinät, sitruunankuori ja elintarvikeväri.
  • Levitä nokare voiseosta leivospuolikkaiden väliin. Säilytä valmiit pistaasimacaronsit jääkaapissa.
Valmis!

Ainekset

Kuorittuja ja hienonnettuja manteleita
75 g
Sokerikuorrute
4 dl
Kuorittuja pistaasipähkinöitä
50 g
Munanvalkuaista
4
Sokeria
½ dl
Vihreää elintarvikeväriä
2 tl
100 g
Tomusokeria
1½ dl
Vaniljasokeria
1 tl
Kananmunan keltuainen
1
Kuorittuja ja rouhittuja pistaasipähkinöitä
25 g
Sitruunan kuori hienoksi raastettu
1
Maustemitallista vihreää elintarvikevärejä
Lisää herkullisia ideoita