Onnea, onnea!

Isänpäivä

Vietä herkullinen isänpäivä maistuvien ruokien ja herkullisten leivonnaisten äärellä. Katso parhaat isänpäiväreseptit alta ja valitse päivänsankarin – ja omat – suosikkisi!

Isänpäivä on marraskuun herkullisin päivä

Isänpäivä on jokaisen isän suosikkipäivä. Perheen pienimmät valmistelevat omat tervehdyksensä ja isä saa nauttia päivänsankarina. Perinteinen isänpäiväherkku on isänpäiväkakku. Jos haluat yllättää isän hieman erilaisella kakulla, kokeile herkullista Baileys-juustokakkua tai ihanaa lettukakkua.

Baileys-juustokakku

Kruunaa isänpäivä yllätystarjoiluilla

Hemmottele omaa isääsi marraskuun toisena sunnuntaina herkullisella yllätysmenulla, jonka kruunaa upea kakku. Maukas isänpäivämenu voi koostua vaikkapa pekonilla maustetusta sienikeitosta, muhkeasta kerroshampurilaisesta tai herkullisesta pannupiiraasta. Jos isä on kasvissyöjä, isänpäivämenu voidaan helposti rakentaa myös kasvisruoista. Valmista alkuruoaksi maukas kurpitsakeitto ja pääruoaksi herkulliset portobello-hampurilaiset tai proteiinipitoinen tofupata. Koko menun jälkiruoaksi voit valita perinteisen isänpäiväkakun sijaan makean vaahtokarkki-mud-caken tai ihanan suklaamoussekakun. Jos haluat, että isänpäivä ja siihen liittyvät ruokatarjottavat ovat kustomoitu täysin isän suosikkien mukaan, ota selville isän lempiruoat jo ennakkoon.

Isänpäiväbrunssi kotona

Isänpäivä on oikea aika ilahduttaa isä monipuolisella brunssilla. Isänpäiväbrunssi voidaan rakentaa vaikkapa täyteläisestä katkarapusalaatista, amerikkalaisista pannukakuista, ruokaisasta munakasrullasta ja raikkaasta vadelmasmoothiesta. Suolaiset vohvelit ovat erilaisempi tarjottava, joka sopii hyvin osaksi brunssia. Vohveleiden kanssa voit tarjoilla esimerkiksi munakokkelia, savulohta ja vaikkapa hummusta.

Suolaiset-vohvelit

Isänpäiväbrunssia kannattaa raikastaa smoothiella, tuorepuristetuilla mehuilla ja tuoreilla hedelmillä. Erilaiset hedelmäsalaatit ovat c-vitamiinipitoisia ja sopivat hyvin myös osaksi brunssia. Kokeile hedelmäsalaattia talven hedelmistä, jonka voit tarjoilla maukkaan kastikkeen kera.

Brunssimenuun voit yhdistellä juuri niitä ruokia, joista tiedät isän pitävän eniten. Tutustu erilaisiin brunssiresepteihin.

Valitse alta suosikkisi!

Teemat