Kerroshampurilainen

Kerroshampurilainen

50 minuuttia
Mehevä kerroshampurilainen saa makuparikseen cheddar-juuston ja karamellisoidun sipulin. Kokeile herkullista hampurilaisreseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan kerroshampurilainen valmistamalla ensin karamellisoitu sipuli. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi.
  • Paista sipulia voissa kattilassa. Älä anna sipulin ottaa väriä. Lisää sokeri kattilaan ja sekoita, jotta se sulaa. Kaada olut kattilaan ja keitä noin 5 min.
  • Viipaloi suolakurkku ohuiksi viipaleiksi pituussuunnassa.
  • Leikkaa hampurilaissämpylät puoliksi ja paahda niiden sisäpuolen pinta kevyesti.
  • Muotoile jauhelihasta 8 ohutta hampurilaispihviä. Ripottele suolaa pihvien pinnalle ja paista pannulla noin 2 min molemmin puolin.
  • Paistamisen loppuvaiheessa aseta yksi siivu juustoa jokaisen hampurilaispihvin päälle.
  • Kokoa sitten kerroshampurilainen. Lusikoi hampurilaisämpylän alimmalle puolikkaalle lusikallinen creme fraichea. Aseta tämän päälle yksi juustoviipale. Lisää seuraavaksi kaksi hampurilaispihviä päällekkäin. Kasaa lopuksi pihvien päälle karamellisoidut sipulit ja suolakurkut. Aseta päälimmäiseksi vielä sämpylän toinen puolikas. Jotta kerroshampurilainen pysyy koossa voit lävistää sen pystysuunnassa grillitikulla.
  • Tarjoile valmis kerroshampurilainen coleslaw-salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Suolakurkku
1
Hampurilaissämpylä
4
4 rkl
Karamellisoitu sipuli
Keltasipulia
2
2 rkl
Muscovadosokeria
2 rkl
Olutta
1½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Coleslaw
15 minuuttia
Coleslaw
(13)