Mutakakku

Mutakakku

1 tunti
Mutakakku on suomalaisten suosikkikakkuja! Tämä resepti sisältää myös ohjeen ihanalle suklaakuorrutukselle. Kokeile herkullista reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/mutakakku/

Tee näin:

Mutakakku
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija n. 24 cm).
  • Aloita valmistamaan mutakakku sulattamalla ensin voi kattilassa miedolla lämmöllä. Murra suklaa paloiksi. Laita suklaa voin joukkoon ja anna sen sulaa samalla sekoittaen.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita voi-suklaaseos muna-sokerivaahtoon.
  • Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita ne varovasti mutakakkutaikinaan.
  • Kaada taikina vuokaan. Paista mutakakku uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Mutakakku jää kypsänäkin keskeltä löysähköksi, joten varo, ettet paista kakkua kovaksi.
  • Jätä mutakakku jäähtymään ennen kuorrutuksen lisäämistä.
Suklaakuorrutus
  • Kiehauta kerma kattilassa.
  • Pilko suklaa. Sekoita suklaa ja vaniljasokeri kerman joukkoon. Anna seoksen jäähtyä.
  • Kuorruta mutakakku suklaakuorrutuksella ja tarjoile.
Valmis!

Ainekset

Mutakakku
200 g
Tummaa suklaa
200 g
Kananmunia
4
Tomusokeria
2 dl
Vehnäjauhoa
2½ dl
Leivinjauhetta
2 tl
Suklaakuorrutus
1 dl
Tummaa suklaa
100 g
Vaniljasokeria
1 tl
Lisää herkullisia ideoita
Suklaakakku
1 tunti
Suklaakakku
(42)
Mudcake
30 minuuttia
Mudcake
(4)
Suklaamuffinit
45 minuuttia
Suklaamuffinit
(16)