Mutakakku

Mutakakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(35)

Mutakakku on suomalaisten suosikkikakkuja! Tämä ohje sisältää myös ohjeen ihanalle suklaakuorrutukselle. Arlan ohjeella onnistut varmasti!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 annosta

Suklaakuorrutus

  • 1 dl Arla kuohukermaa
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 tl vaniljasokeria

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitelele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija n. 24 cm).

1. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Murra suklaa paloiksi. Laita suklaa voin joukkoon ja anna sen sulaa samalla sekoittaen.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita voi-suklaaseos muna-sokerivaahtoon.
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita ne varovasti taikinaan.
4. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa noin 25 minuuttia.

Kakun on tarkoitus olla keskeltä löysähkö. Anna mutakakun jäähtyä ennen kuorrutuksen lisäämistä.

Suklaakuorrutus

Kiehauta kerma kattilassa. Pilko suklaa. Sekoita suklaa ja vaniljasokeri kerman joukkoon. Anna seoksen jäähtyä. Levitä suklaakuorrutus mutakakun päälle ja tarjoile.