Suklaamuffinit

Suklaamuffinit

45 minuuttia
Nämä suklaamuffinit ovat täydellisiä todellisille suklaan rakastajille, sillä ne maistuvat täydellisesti suklaalta. Kokeile helppoa reseptiä!

Tee näin:

  • Tarvitset 12 paperista muffinivuokaa, joiden tilavuus on noin 1 dl. Aloita valmistamaan suklaamuffinit tekemällä taikina.
  • Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivin-jauhe ja ruokasooda isossa kulhossa keskenään. Lisää sokeri ja suola.
  • Tee kuiva-aineseoksen keskelle syvennys.
  • Pilko suklaa paloiksi.
  • Vatkaa toisessa kulhossa keskenään kirnupiimä ja kananmunat.
  • Kaada seos yhdessä sulatetun voin kanssa kuiva-aineiden sekaan syvennykseen. Sekoita taikinaksi kevyesti taikinakaapimella ja kääntele suklaapalat taikinan sekaan. Säästä ½ dl suklaapaloja suklaamuffinien päälle. Älä sekoita taikinaa liian kauan, sillä taikinan tulee olla paakkuista.
  • Jaa suklaamuffinitaikina 12 muffinimuottiin ja ripottele loput suklaan palaset muffinien päälle.
  • Paista suklaamuffinit uunin keskiosassa ensin noin 5 min 225°C asteessa ja sitten laske lämpötila 175°C asteeseen ja paista muffineja vielä noin 15 min.
  • Ota valmiit suklaamuffinit uunista ja anna niiden jäähtyä ennen tarjoilua.
Valmis!
Vinkki

Suklaamuffinien kuiva-aineet, kananmuna-piimäseos ja voi on tärkeätä sekoittaa mahdollisimman kevyesti keskenään ja taikina jättää paakkuiseksi. Näin suklaamuffinit kohoavat kunnolla ja saavat pyöreän muotonsa, joka on tyypillinen amerikkalaisille muffineille.

Ainekset

( noin 1 dl ) kaakaojauhe
50 g
( noin 3 ja 3/4 dl ) vehnäjauhoja
250 g
Leivinjauhetta
1½ tl
Ruokasooda
½ tl
( noin 3 dl ) sokeria
250 g
Karkeaa suolaa
½ tl
2½ dl
Kananmunaa
2
100 g
Tummaa suklaa ( noin 55% kaakaota )
175 g